2017. júl 17.

Egy kis nyári kreatívkodás, görögös hangulatban, a mottónk jegyében

írta: Czidlina Ildikó
Egy kis nyári kreatívkodás, görögös hangulatban, a mottónk jegyében

 

Voltál már úgy, hogy azt érezted, sürgősen alkotnod kell valamit? Akkor is, ha korábban soha nem voltál nagy kreatív bajnok... 

Engem néha elkap ez a fajta vágy, bár nem vagyok az az igazán ügyes kezű anyuka. A lelkesedésem nagyobb, mint a tehetségem, de ez nem akadályoz meg abban, hogy néha kreáljak valamit. Főleg amióta Laurám abba a korba lépett, hogy már aktív társ tud lenni egy-egy ilyen programban. 

cserepfestes_001.JPG

"Vesztünkre" pár napja rábukkantam egy érdekes cikkre a Színes ötletek blogon, és ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy az unalmas barna virágcserepeinkből vidám dekorációt varázsoljunk. 

Gondolom, most azt kérdezed, hogy kerül az úti élményeink közé a cserépfestés. Szerintem simán beillik a sorba, mert

  • a nyár színes kavalkádját akartuk vele magunk köré hívni. Milyen jó lesz majd a szürke téli napokon ezekre nézni!
  • készült néhány görög hangulatú kék-fehér darab is,
  • a mottónkhoz hűen kézműveskedtünk: " Ne azon keseregj, hogy mid nincs. Azon gondolkozz, mit tudsz kezdeni azzal, amid van" . Ebben a szellemben futottunk neki a munkának. Nem vettünk drága festékeket, amit a blog javasol, hanem előszedtük a titkos kincseink közül, amink van: maradék sulis tempera festékeket, sárga és zöld falszínező pasztát és szegély ragasztó szalagot a festő ládából, és ilyen-olyan ecseteket.

Szeretettel osztjuk meg veletek az egész napos ténykedés fázis fotóit, és a végeredményt. Most végül csak festettünk, de vágtunk már faágakból kisebb-nagyobb faszeleteket, hamarosan kipróbáljuk a korongok felragasztását is.

Köszönjük az ötletet, Vincze Eszter!

 

Szólj hozzá