2017. aug 06.

Rákaptunk az ízére, jöhet a folytatás

írta: Czidlina Ildikó
Rákaptunk az ízére, jöhet a folytatás

Emlékszel még, hogy az első nyaralásodról milyen érzésekkel tértél haza?

Ezt főleg azoktól kérdezem, akik felnőtt fejjel jutottak el egy igazi, családi nyaralásig. ;)

Gondolom, nem csodálkozol, ha azt mondom, hogy Rodoszról hazaérve az első dolog, amit elhatároztunk az volt, hogy lehetőség szerint ezt mostantól minden nyáron meg kell ismételnünk. Ha egy mód van rá, meg kell oldanunk, hogy egy évben egyszer, egy hétig így lehessünk együtt: kötetlenül, lazán, napi kötelezettségek nélkül megismerni egy újabb szép országot, vidéket, és gondtalanul átadni magunkat az élmény gyűjtésnek.

Érdekes dolog ez: 15 évig egész jól elvoltunk nyaralás, tengerpart, repülés nélkül. Élveztük, hogy néha eljutottunk a Balcsira, kirándulgattunk a közelben, gyerekek mehettek a Tiszára pár hétre. Jó volt úgy, ahogy volt. De most, hogy belekóstoltunk az Igazi Nyaralásba, rákaptunk az ízére. Pedig ha jól meggondolom, nem voltak ebben a hétben extra különlegességek. Nekünk mégis az volt az egész.

Biztos azért, mert rögös volt a hozzá vezető út. Mert sokáig kellett várnunk az első közös repcsizésre. Mert nekünk szinte minden mozzanata az Első volt, így együtt. ( bőrönd pakolás,repülés, tenger, teljes ellátás, nagy hajózás stb)  Mert nagyon büszkék voltunk magunkra, hogy a sok lemondásnak meglett az eredménye, és végül összejött.

Nem csak a klassz emlékek miatt jártunk a föld felett, hanem egy kicsit a jól végzett munka öröme miatt is. Közösen vállaltuk a nadrágszíj összehúzását, hogy belevághassunk ebbe a kalandba. És igaz, hogy ennek az útnak az árát még 2019-ig törlesztenünk kell, de már a nyaralás utáni első itthoni vacsora közben eldöntöttük, hogy mindent megteszünk azért, hogy a következő nyár is hozhasson hasonló kalandokat.

Az talán már kiderült az eddigi írásokból is, hogy makacs fajta Szamarak vagyunk: ha egyszer elhatározunk valamit, azért küzdünk tűzön-vízen át. 

És hát igen: pár nappal az ELSŐ NAAAAAGY NYARALÁS után, már fel is került az új cél a táblára ;)

De erről majd legközelebb...

Szólj hozzá

Rodosz