2017. aug 13.

Megvan a befutó! Irány Gouves

írta: Czidlina Ildikó
Megvan a befutó! Irány Gouves

Tudod, miért választottuk pont Gouvest?

Egyrészt mert "utazási szaktanácsadóm", Gyuri szerint itt van az egyik legjobb strand és partszakasz, és a környéken van minden, ami kellemesebbé teheti a pihenést: tavernák, szupermarketek, látnivalók, bazár...

Másrészt itt találtunk egy nagyon kellemesnek tűnő, nem túl nagy szállodát.

Tavaly Rodoszon megtapasztaltuk, mennyire rumlis tud lenni egy nagy szálloda. Egy nagy embertömeg nem csak az étkezéseknél lehet zavaró, hanem a pihenést is megnehezíti. Volt olyan, hogy az éjszaka közepén arra ébredtünk, hogy egy társaság hazaérkezett, és hangosan beszélgetve, telefonálva vonultak végig a folyosón, majd ajtót csapkodva foglalták el a szobáikat.  Nyilván minél kisebb egy szálloda, annál kisebb az esélye hasonló kellemetlenségnek. Ezért idén már ez is fontos szempont volt a keresésnél.

Amit Gouvesben találtunk, az maga a tökély! Legalábbis a mi normáink szerint. Nem klasszikus szálloda, hosszú folyosókkal, több emelettel, hanem kisebb, bungallószerű épületek egy nagy parkban. 3 csillagos, ami nekünk bőven megfelel. Tavaly sem volt emiatt gond. Ha tiszta a szoba, a fürdő, akkor nagy baj nem lehet. Úgysem a szobában töltjük az  idő nagy részét.

Nem is hezitáltunk túl sokáig, január 12-én már le is foglaltam a helyünket a Gouves Maya Resortban, méghozzá rögtön az első hétre június 17-től. Sokaknak fura, tudom, hogy ennyire a nyár elején megyünk nyaralni, de egyrészt az első hetek a legolcsóbbak (ami nekünk fontos szempont ;) ), másrészt nagyon jó buli, hogy egyik nap véget ér a suli, másnap meg már utazunk is. Ütős kezdete a nyári szünetnek :D  Attól pedig nem féltünk, hogy az idővel gond lenne, Krétán már június közepén is szuper idők vannak...

Remélem, látod a fejlődést a tavalyi ügyintézésünk óta! Akkor rengeteget válogattunk, keresgéltünk, aztán az áremelés miatt újra kezdtük.... Nem ment könnyen. Most pedig 6 nap elég volt az első gondolattól a konkrét foglalásig. Nem semmi, ugye????  Hiába, ezt teszi a rutin... :D :D :D Na meg a jó házi tanácsadó. (Köszi Gyuri!)

Persze az is megkönnyítette a dolgot, hogy a döntésünknek megfelelően tavaly szeptember óta minden forintot, amit plusz munkákért kaptam, szépen gyűjtögettünk, és most egyszerű volt elővenni a foglalóra valót.

Ahogy hazaértem az utazási irodából, a befizetési nyugtával, az első dolgunk az volt, hogy az Anubis katalógusából kivágtuk a szálloda fotóit, leírását, és szépen kidekoráltuk vele a hűtőt, ahogy a képen látod, hogy mindig szem előtt legyen a cél. A centi csak húsvétkor került fel, 62 nappal kezdtük meg a visszaszámolást. 

 

Szólj hozzá

Kréta Anubis Travel Gouves Gouves Maya Resort