2017. okt 01.

A szeretet ajándékai (könyvajánló)

írta: Czidlina Ildikó
A szeretet ajándékai (könyvajánló)

Hogyan változtathatod meg önzetlen adakozással az életed

Cami Walker saját történetét az Alexandra Kiadó adta ki 2011-ben, én pedig egy régi kedves ismerősömtől, Erikától kaptam ajándékba.

Cami 33 évesen szembesült a szörnyű diagnózissal: szklerózis multiplexe van, ami miatt állandó orvosi kezelésre és ápolásra szorult, egyre erősebb gyógyszereken élt és életének két központi gondolata volt: 

1. Mindennek vége

2. Miért pont velem történik mindez?

A teljes feladás határán a nő egy afrikai füvesasszonytól kér segítséget, aki szokatlan terápiát javasol neki:

"Ajándékozz el huszonkilenc ajándékot 29 nap alatt! Ha ajándékozol, arra összpontosítasz, mi mindened van, amit fel tudsz ajánlani másoknak, amivel segíteni tudsz, és ez végső soron rád is jó hatással lesz."

Meglepő, ugye?

Cami legtöbb ajándéka valamilyen apróság volt: egy kis aprópénz, egy telefonhívás, egy levél, egy megunt ruhadarab. De az is ajándéknak számít, ha az időnket adjuk valakinek, aki beszélni szeretne velünk.

Nem kell nagy dolgokra, drága ajándékokra gondolni! A lényeg az önzetlen adakozás, a tudatos tervezés, ami alatt a figyelmünket a bajunkról más felé, az adakozás pozitív ténye felé fordítjuk.  Ha egy hónapon keresztül arra koncentrálunk, mit adhatnánk másoknak, ahelyett, hogy önsajnálatban dagonyázunk, észrevétlenül megváltozik körülöttünk minden.

Ezt a könyvet nem csak azoknak ajánlom szeretettel, akiknek a szerzőhöz hasonlóan súlyos betegsége van. Én magam is kipróbáltam a könyv elolvasása után, és mondhatom nektek: tényleg működik ;)  Már maga az a feladat, hogy minden nap ki kell találnunk, hogy kinek és mit adhatnánk, eltereli a figyelmünket a napi (sokszor már észrevétlen) negatív gondolatainkról... Ne hidd el nekem, inkább próbáld ki, ha van kedved!

De pusztán a könyv elolvasása is sokat adhat ;) (Ha esetleg már olvastad, kíváncsi vagyok a véleményedre!)

Szólj hozzá

könyv könyvajánló szklerózis multiplex adakozás A szeretet ajándékai Cami Walker