Szerencsés szamarak

Ne azon keseregj, hogy mid nincs. Azon gondolkodj, mit tudsz kezdeni azzal, amid van.

2017. nov 07.

Jókor lenni jó helyen ;)

írta: Czidlina Ildikó
Jókor lenni jó helyen ;)

Lehetőségek, amikkel Te is élhetsz.

online_work_for_mums.jpg

Nem tudom, Te hogy vagy vele, én mindig nyitott voltam és vagyok az új lehetőségekre, legyen az tanulás, munka, plusz munka, bármilyen jövedelemkiegészítés. Akkor is figyelemmel kísérem a dolgokat, ha éppen nem vagyok kereső fázisban, mert szerintem az sosem árt, ha az ember képben van.

...

Tovább Szólj hozzá

munka online munka natúr kozmetikum plusz bevétel egészségtudatos plusz munka HuncaLife

2017. okt 26.

Kidobott pénz a bőröndfóliázás?

írta: Czidlina Ildikó
Kidobott pénz a bőröndfóliázás?

Ti be szoktátok fóliázni vagy fóliáztatni a repülőre feladott bőröndöket? Megéri? Tényleg védi a csomagot?

Bennem minden utazás előtt felmerül (én amolyan túlbiztosítós fajta vagyok, szeretem inkább megelőzni a lehetséges gubancokat :D ), hogy talán mégis be kéne fóliáztatni a bőröndöket. Aztán eddig mindig le is beszéltem magam: három bőrönd az 3x2500,- Ft Ferihegyen... 

Eddig még mindig sérülés nélkül kaptuk vissza a csomagokat, de annyi mindent lehet hallani, olvasni. Az ördög nem alszik. De valóban jelent bármiféle védelmet ez a szolgáltatás, akár a sérülésektől, akár a lopásoktól? Most, hogy elkezdtem kutakodni a témában, érdekes infókat találtam.

Pl. K i fizeti a kárt, ha megsérül a befóliázott ...

Tovább Szólj hozzá

bőrönd Egyiptom Kréta Liszt Ferenc reptér bőrönd fóliázás

2017. okt 25.

A nagy probiotikum átverés?

írta: Czidlina Ildikó
A nagy probiotikum átverés?

Egyiptomba utazók találkozhattak már a " fáraó átka" elnevezéssel az egészségük kapcsán is. Nem más ez, mint a könnyen összeszedhető hasmenéses betegség , amit a kinti ivóvíz, és az ételek másfajta baktériumflórája okozhat, néha minden elővigyázatosság ellenére is.

A témában való kutakodásaim során találtam egy cikket, ami azt mondja, hogy érdemes már itthon felkészülni a védekezésre, pl. egy probiotikum kúrával . Józan paraszti ésszel is azt gondolom, lehet ebben valami, hiszen ha az emésztőrendszerünk rendben van, akkor nyilván hatékonyabban védekezik az idegen kórokozókkal szemben.

Na jó, legyen egy megelőző probiotikum kúra utazás előtt, ennyit megér, hogy ne a wc-n töltsük az értékes nyaraló időt. Igen ám, ...

Tovább Szólj hozzá

hasmenés fáraó átka pálesz probiotikum Egyiptom

2017. okt 24.

A fáraó átka

írta: Czidlina Ildikó
A fáraó átka

tutanhamon-halotti-maszk.jpg

A fáraó átka egy közismert legenda , amely Tutanhamon sírjának felfedezéséhez kapcsolódik, de csak jóval az esemény után terjedt el, mivel a fáraó átka igen lassan dolgozott. 1922 novemberében Howard Carter régész és Lord Carnarvon fedezte fel a sírt.

A régészetben egyébként járatlan újságírók szerint az ókori egyiptomi temetkezési szokások része volt, hogy a sírok bejáratára valamilyen átkot írtak. Tutanhamon sírjának bejáratán szerintük a következő felirat állt: „A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát.” A hír szerint a régészek nem törődtek a felirattal, és feltörték a pecséteket. Valójában a bejáraton semmilyen felirat nem volt, csak egy zárópecsét.

A legenda
1923. április 5-én ...

Tovább Szólj hozzá

Egyiptom Tutanhamon A fáraó átka Antinal

2017. okt 23.

Linkgyűjtemény olcsó utazáshoz

írta: Czidlina Ildikó
Linkgyűjtemény olcsó utazáshoz

Amióta írom ezt a blogot, és folyton utazási infók után kutakodom, sorra kerülnek elém jobbnál jobb ötletek, pl. arról is, hogyan tehetjük olcsóbbá az utazásainkat.

A teljesség igénye nélkül megosztom most itt, amiket eddig találtam, és majd bővítem a listát folyamatosan, ha újabbakat találok.

Neked is vannak tippjeid, bevált spórolási lehetőségeid? Oszd meg velünk, hadd legyen ez egy pezsgő, igazán hasznos topik sokaknak ;)

1. Önkéntes nyaralás : végezhetünk házimunkákat a szállásért, ellátásért

2. Nyaraljunk minél kevesebből (2015-ös cikk)

3. Workaway.info (angol nyelvű)

4. Belföldi szállások

5. Kedvenc utazóm, Travellina készített egy gyűjteményt olyan weboldalakról, ahol akár ingyen tudsz szállást ...

Tovább Szólj hozzá

olcsó utazás önkéntes nyaralás önkéntes munka külföldön

2017. okt 23.

Dr. Wayne W. Dyer: Inspiráció

írta: Czidlina Ildikó
Dr. Wayne W. Dyer: Inspiráció

Könyvajánló

Az Édesvíz Kiadó 2006-ban adta ki ezt a szuper könyvet, amit pár szóban bemutatni szinte lehetetlen.

Ha olvastál már bármit Wayne Dyertől, akkor tudod, hogy az ő könyvei sosem elmesélhető sztorik. Dr. Dyer a saját úton járásán, tapasztalásain keresztül próbálja megmutatni, hogy milyen választási lehetőségeink vannak, hogy sosem késő másképp látni, másképpen értékelni a világ dolgait,és hogy ha merünk hinni önmagunkban, és az Univerzum útmutatásaiban, akkor bármi lehetséges.

Azt, hogy sosem késő új szemüveget feltenni,és másképp nézni az életünkre, a lehetőségeinkre, a saját történetünkkel is meg tudom erősíteni. Legalább 25 éve olvasok már hasonló könyveket, tanításokat, hiszek a pozitív gondolatok teremtő ...

Tovább Szólj hozzá

könyv könyvajánló Inspiráció Szerencsés Szamarak Wayne W. Dyer

2017. okt 22.

Tanuljunk arabul egy kicsit

írta: Czidlina Ildikó
Tanuljunk arabul egy kicsit

Igaz, nem sok időnk van indulásig, de most is feltett szándékunk néhány szót, kifejezést megtanulni a fogadó ország nyelvén. 

Tudom, hogy túl sokra nem megyünk vele, hiszen ha esetleg arabul válaszolnak majd nekünk, akkor a társalgás véget is ér :D De akkor is azt gondolom, udvarias gesztus, ha legalább köszönni tudunk a házigazdák nyelvén, vagy néhány számot és egyszerű kérdést el tudunk mondani arabul.

Egyip Tomi 2008-as blogján találtam egy jó kis írást ehhez, tőle másolom ide nektek a szótára részleteit (hátha mást is érdekel ;) )

SZÁMOK

1: wahed  

2: etnein 

3: talata  

4: arbaa 

5: khamsa  

6: sitta  

7: sabaa 

8: tamania 

9:  tesaa

10: ashaara 

50: khamsin  

100 : mia 

...

Tovább Szólj hozzá

arab Egyiptom tanuljunk arabul arab szótár

2017. okt 20.

Visszaszámlálás indul: 35...34...33...

írta: Czidlina Ildikó
Visszaszámlálás indul: 35...34...33...

Véééégre!

Új dekoráció került a hűtő ajtónkra!  Ami azt jelenti, hogy közeledik az újabb utazás...

Ahogy eddig mindig, most is készítettünk "visszaszámoló falat", hogy ha véletlenül megfeledkeznénk a nagy eseményről :D :D :D , akkor minden étkezésnél eszünkbe juttassa a hűtőnk...

Naná, hogy most is felkerült a centi, amit 35-től kezdtünk visszavágni. Ez most különösen izgalmas, mert az előző utaknál jóval hosszabb centikkel kezdtünk, hosszú várakozásra készülve, most viszont csak rövidke szalagunk van.

Ezt az utat eredetileg február elejére terveztük, Soma szülinapját gondoltuk tengerparton ünnepelni, de aztán sok-sok kapott infó miatt egy huszárvágással előre hoztuk. Egyrészt december elejétől sokat ...

Tovább Szólj hozzá

Egyiptom Szabó Péter Anubis Travel

2017. okt 18.

Ne hagyd veszni az álmaidat!

írta: Czidlina Ildikó
Ne hagyd veszni az álmaidat!

Vannak álmaid? Mennyire hiszel bennük?

Azt tanultam, hogy azok a gondolatok, vágyak hozhatnak nagy változást, amik erős pozitív érzelmeket váltanak ki belőlünk, amiktől torkunkban dobog a szívünk, amiktől folyamatosan vigyorgunk, mint a tejbetök. 

Ezek az érzelmek aztán igazi tettekre sarkallnak minket, állandóan késztetést érzünk arra, hogy menjünk és tegyünk a céljainkért, és nem tudnak lebeszélni a cselekvésről az ellendrukkerek sem.

Az elszánt, kitartó cselekvés pedig garantáltan eredményekhez vezet, vagyis az álmaink megvalósulnak.

Ilyen egyszerű ;) Vagy nem az? Talán nem mindig. Előfordul, hogy a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagy, hogy elveszik a lendület, hogy ha a tetteket nem követi gyors eredmény, akkor ...

Tovább Szólj hozzá

utazás 50 felett Egyiptom

2017. okt 17.

Gondolkodj nagyban!

írta: Czidlina Ildikó
Gondolkodj nagyban!

Csinálom a hirdetéses munkámat, és közben Szabó Pétert hallgatok. 3 héttel ezelőttig én nem hallottam őt beszélni, és nem olvastam tőle semmit. Tudtam, hogy ki ő, de valamiért nem éreztem a késztetést, hogy megismerjem. 

Viszont pár hete őt dobta fel nekem a youtube. Mindig keresek magamnak valami hallgatnivalót, hogy ne menjen üresben az idő, amíg viszonylag mechanikus online munkát csinálok, és akkor nem éreztem, mit hallgatnék szívesen, hát rábíztam magam a youtube-ra. Szabó Péter: A boldogság tanulható c. előadását dobta fel nekem. Azóta sokat hallgatom őt, és már úgy érzem, sokat köszönhetek neki...

Mi köze ennek egy utazós bloghoz? Csak annyi, hogy pár perce azt mondta a Péter a fülesemben, hogy "Gondolkodj nagyban! ...

Tovább Szólj hozzá

hitel hitelkiváltás Egyiptom Cetelem Szabó Péter

2017. okt 16.

Egyszer minden a helyére kerül

írta: Czidlina Ildikó
Egyszer minden a helyére kerül

Anna néni emlékére

Volt nekem egy nagyon kedves idős hölgy szomszédom,még Budapesten. Anna nénivel gyakran összetalálkoztunk, én a gyerekeket, ő a kiskutyáját sétáltatta a parkban, adott volt hát, hogy beszédbe elegyedjünk. Idővel a kapcsolat mélyebbé, többé vált  lakótelepi szomszédok egyszerű csevegésénél, ő sokat mesélt az életéről, a családjáról, én néha segítettem neki felcipelni ezt-azt, megkedveltük egymást. És mint általában a kedves idős hölgyek, Anna néni is folyton adni akart nekünk valami apróságot, hol csokit hozott a gyerekeknek, hol pedig könyvet nekem.

2009.karácsonyán  is átjött, és egy könyvvel kívánt kellemes ünnepeket. Mint minden tőle kapott könyv, ez is dedikálva volt, sosem mulasztott el beleírni a könyveibe ...

Tovább Szólj hozzá

könyv Egyiptom Sárgabarackok a Níluson

2017. okt 15.

This is Egypt

írta: Czidlina Ildikó
This is Egypt

Egyiptom hív....

Úgy tűnik, minket is hív Egyiptom ;)

Az elmúlt hetekben sokat hezitáltam: menni vagy nem menni? Jó úti cél lehet-e Egyiptom, ha télből nyárba szeretnék menni, de nincs rá túl sok pénzem. (tehát pl. Bali vagy a Maldív szigetek szóba sem jöhetnek...)

Sok embert megkérdeztem, igyekeztem bőven információhoz jutni erről az európaiak számára kicsit misztikusnak tartott országról. És bevallom, nem sokat segített a döntésben az, amit hallottam és olvastam. Illetve azt tapasztaltam, hogy két határozott tábora van Egyiptomnak: aki NAGYON ajánlja, és aki NAGYON nem.

Nehéz eldönteni, hogy kit milyen szempontok vezettek a véleményéhez, de az biztos, hogy nincs középút. (Én legalább is nem találkoztam vele...) Na és akkor most kinek ...

Tovább Szólj hozzá

sivatag piramisok Egyiptom arab kultúra

2017. okt 12.

Névtelen, arctalan bátrak idejét éljük...

írta: Czidlina Ildikó
Névtelen, arctalan bátrak idejét éljük...

Hetek óta érik bennem ez az írás. Nagyon piszkál egy gondolat, csak nehezen szántam rá magam az írásra, mert nem vagyok az a tipikus véres szájú blogger, és nagyon nem szeretek másokat bírálni, véleményezni sem. Viszont annyira általánosnak tűnik a jelenség, hogy muszáj kifüstölögnöm magamból. Hátha utána könnyebben elengedem.

A kommentelésről, kommentelőkről van szó.  

Követek néhány blogot itt az oldalon, és látom, hogy a népszerű blogoknak minden írását azonnal több tucat komment követi. Ritkán adok magamnak időt, hogy belebonyolódjak a posztok olvasásába, mégis hamar szemet szúrt az a jelenség, hogy a kommentelők legalább 90%-a rejtőzködve véleményez. Egy kitalált felhasználónév mögé bújva, profilkép ...

Tovább Szólj hozzá

álarc arctalan névtelen kommentelők John Doe

2017. okt 10.

Egyiptomba kéne menni.... Vagy nem?

írta: Czidlina Ildikó
Egyiptomba kéne menni.... Vagy nem?

tippeket kérek, ha jártál már ott

Egyiptomba kéne menni....   Vagy nem?

Kezd alakulni a "meneküljünk télből jó időbe" programunk. Vannak persze klassz ötleteink, hogy hova mennénk szívesen, igazi nyári környezetbe, de sajna Bali, Maldív szigetek vagy Thaiföld még nem a mi pénztárcánknak való. Így aztán kizárásos alapon Egyiptom maradt, mert az árban hasonló az eddig útjainkhoz, és az információk szerint januárban is kellemes tavaszi - kora nyári idő van.

Viszont amióta erről beszélgetek ismerősökkel, akik voltak már Egyiptomban, nagyon vegyes véleményeket, tapasztalatokat hallok.

Abban teljes az egyetértés, hogy a szállodák és az ottani ellátás pazar, a személyzet kedves, a tenger meseszép, és a kulturális látnivalók is felejthetetlen élményt ...

Tovább Szólj hozzá

közbiztonság Thaiföld Egyiptom Bali szervezett kirándulás

2017. okt 08.

Mennyei prófécia

írta: Czidlina Ildikó
Mennyei prófécia

Könyvajánló

Az Alexandra Kiadó 2005-ös könyve nem mindennapi olvasmány.

A történet névtelen főhőse egy olyan "kaland" közepébe csöppen, ahol részese lesz egy ősi kézirat felkutatásának, miközben végigjárja önmaga és a világ megismerésének kockázatos útját is.

A Kilenc felismerés (tekercs) keresése közben komoly veszélyekbe keveredik, amik miatt időnként a kaland fontolgatja. Azonban a tekercsek tanításai, és az út során szerzett tapasztalatok rádöbbentik, hogy nincsenek véletlenek,és hogy minden véletlenben ott van az egész világmindenség. Rájön, hogy életünkben mindig megjelenik egy olyan személy, aki üzeneteket, információkat hoz számunkra, ami segíti a továbblépést.

James Redfield regényét nem csak azoknak ajánlom ...

Tovább Szólj hozzá

könyv Peru James Redfield Mennyie prófécia Alexandra kiadó Kilenc felismerés

2017. okt 04.

Kié a dió, ha utcán van?

írta: Czidlina Ildikó
Kié a dió, ha utcán van?

Ez a cikk nem igazán kapcsolódik az eddigiekhez (talán csak annyiban, hogy az imádott baklavánk alapanyagára vonatkozik :D ) , de kíváncsi lennék a véleményetekre.

Szóval kié a dió, ha utcán van?

Mert mi bizony jártunkban-keltünkben felvesszük a járdáról a lehullott diót. A környékünkön több napi útvonalunkon is vannak diófák, amik most szorgosan potyogtatják a beérett csonthéjasokat, és mi nem vagyunk restek lehajolni a lábunk előtt heverő gyümölcsért.  Jövet-menet pár szem diót lehet így felszedni minden fa alól. Ez vajon lopásnak számít?

Természetesen nem verjük le a fáról senki dióját, és akkor sem állunk oda begyűjteni, ha a ház tulajdonosa éppen szedegeti fel a hullott diót.  De ha nincs kint senki, és a ...

Tovább Szólj hozzá

dió diófa köztéri dió szedése diószüret

2017. okt 04.

Ganozhi tisztálkodó szerek utazós mini szettben

írta: Czidlina Ildikó
Ganozhi tisztálkodó szerek utazós mini szettben

travel_kit_001.JPG

Pár hete beszéltünk arról, hogy ki mit pakol a bőröndbe, hogy milyen és mennyi pipere cikk szükséges egy-egy útra.

Mivel már érik egy következő utazás gondolata, átgondoltam kicsit a saját pakolásainkat, és beláttam, hogy nem a legszerencsésebb nagy tusfürdős flakonokat cipelni, még úgy sem, ha csak félig vannak löttyel.

Már majdnem meg is rendeltem egy üres mini flakon szettet, hogy majd abba töltögessem a szükséges mennyiségű szappant vagy krémet, amikor eszembe jutott, hogy az én legkedvesebb tisztálkodószer családomból létezik mini kiszerelés, méghozzá egy praktikus utazó készletbe összecsomagolva:

 • 50 ml tusfürdő
 • 50 ml sampon
 • 40 g fogkrém
 • egy erős anyagú, jól zárható tasakban összerakva.

A fogkrémes ...

Tovább Szólj hozzá

sampon tusfürdő fogkrém ganoderma ganozhi utazós készlet mini kiszerelés

2017. okt 03.

Látogatás a Nagyhercegnőnél

írta: Czidlina Ildikó
Látogatás a Nagyhercegnőnél

Liechtenstein - i emlékek az egy éves évfordulón

liechtenstein.jpg

Liechtenstein, a főhercegi család kastélya

Pont egy éve, hogy Laura, a Csacsi Triónk legkisebb tagja olyan szerencsés volt, hogy 3 hetet tölthetett Liechtensteinben.

2016.09.26-10.14-ig élvezhette a liechtensteini Főhercegség vendégszeretetét.  A  Svájc és Ausztria között található miniállam Nagyhercegnője 25 éve lát vendégül rászoruló gyerekeket. Tavaly pont a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola tanulói közül került ki a szerencsés 16 kiválasztott,és Laurám is köztük volt. Nagy dolog ez olyan gyerekeknek, akik sokszor még belföldi nyaralásra sem jutnak el, nemhogy ilyen különleges helyre.

Már a kiutaz ás is izgalmas volt , a Keleti pályaudvarról indultak, és másnap délelőtt, egész éjszakás vonatozás után értek ...

Tovább Szólj hozzá

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vaduz Liechtenstein Schaan Nagyhercegnő Sophie hercegnő

2017. okt 02.

Dr. Wayne W. Dyer: A váltás – Az ambíciótól az értelemig film

írta: Czidlina Ildikó
Dr. Wayne W. Dyer: A váltás – Az ambíciótól az értelemig film

Filmajánló

Ezzel a filmmel kezdődött ismeretségem dr. Wayne W. Dyer-rel , és ez volt az az élmény, ami helyére tett bennem sok-sok addig összegyűjtött információt és spirituális tanítást. Ha nagyon magasztosan akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy ez a film (és utána Wayne Dyer könyvei) hozta el számomra a valódi Ébredést ;)

A VÁLTÁS lényegi üzenetét egy török mondás tömören összefoglalja: "Mindegy milyen régóta jársz rossz úton. Fordulj vissza!" 

Nem számít, milyen sokáig hagytuk, hogy hamis önmagunk rossz úton vezessen. Egyszer rájövünk, beismerjük, hogy rossz úton járunk. Ekkor jön el a VÁLTÁS (vagyis az egó elhagyásának) ideje.

Kellemes, elgondolkoztató 2 óra  vár rád, a főszereplőt maga Wayne Dyer alakítja.

Tovább Szólj hozzá

könyv filmajánló egó The Shift A váltás Wayne W. Dyer

2017. okt 01.

A szeretet ajándékai (könyvajánló)

írta: Czidlina Ildikó
A szeretet ajándékai (könyvajánló)

Hogyan változtathatod meg önzetlen adakozással az életed

Cami Walker saját történetét az Alexandra Kiadó adta ki 2011-ben, én pedig egy régi kedves ismerősömtől, Erikától kaptam ajándékba.

Cami 33 évesen szembesült a szörnyű diagnózissal: szklerózis multiplexe van, ami miatt állandó orvosi kezelésre és ápolásra szorult, egyre erősebb gyógyszereken élt és életének két központi gondolata volt: 

1. Mindennek vége

2. Miért pont velem történik mindez?

A teljes feladás határán a nő egy afrikai füvesasszonytól kér segítséget, aki szokatlan terápiát javasol neki:

" Ajándékozz el huszonkilenc ajándékot 29 nap alatt! Ha ajándékozol, arra összpontosítasz, mi mindened van, amit fel tudsz ajánlani másoknak, amivel segíteni tudsz, és ez végső soron rád is jó hatással ...

Tovább Szólj hozzá

könyv könyvajánló szklerózis multiplex adakozás A szeretet ajándékai Cami Walker

2017. sze 30.

Gyönyörű zöld

írta: Czidlina Ildikó
Gyönyörű zöld

Erről az 1996-os filmről  nehéz beszélni, ezt egyszerűen meg kell nézni!

Garantálom, hogy nem bánod meg, ha egyik este a híradó rémhírei vagy a neten lógás helyett ezzel töltesz el másfél órát ;)

A film főszereplője, Mila egy fejlett bolygó különleges képességekkel rendelkező lakója, aki önkéntesként jön látogatóba a Földre. Érkezése alaposan felbolygatja a kedélyeket Párizsban. A film r ávilágít jelenlegi társadalmunk esztelenségeire és egy élhető, elgondolkodtató alternatívát mutat be . Humoros, szórakoztató, mélyen elgondolkodtató, nagyon is emberi történet, amit mindenkinek látnia kéne...

Itt láthatod a film 2 perces trailerét , szintén magyar felirattal, hátha a hangulatát  így is megérzed, de ...

Tovább Szólj hozzá

könyv filmajánló Gyönyörű zöld La Belle Verte

2017. sze 30.

Hallgass a szívedre!

írta: Czidlina Ildikó
Hallgass a szívedre!

Könyvajánló

Andrew Matthews könyve 2002-ben jelent meg a Varázsládika Kiadó gondozásában, és én is valamikor akkor olvastam először.

Azt hiszem azóta sem olvastam ehhez hasonlót. Ez a könyv annyira könnyed,és olyan magával ragadóan szórakoztató, hogy amíg olvasod, észre sem veszed, hogy milyen mély gondolatokat közvetít, mennyi mindent tanít. 

Emlékszem, egyszer a villamoson ülve olvastam, és nagyon nehéz volt moderálnom magam, hogy ne röhögjek hangosan :D  

Rövid, könnyen olvasható fejezetekből áll, vicces és nagyon szemléletes rajzokkal illusztrálva, ezért egyáltalán nem tűnik komoly, tanító irodalomnak. Pedig...

Pedig nagyon is az! Csak mivel nagyon ismerősek a szemléltető példák, és végig olyasmiket olvasunk, amiket ...

Tovább Szólj hozzá

könyv könyvajánló Andrew Matthews Hallgass a szívedre!

2017. sze 30.

Könyv- és filmajánló

írta: Czidlina Ildikó
Könyv- és filmajánló

belső utazás könyvek és filmek segítségével

Bár kézenfekvőnek tűnik, nem úti könyveket és utazásos filmeket tervezek ajánlani.

Van egy csomó olyan könyv, és film, ami az elmúlt sok évben nagy hatással volt rám, és amik egészen biztosan hozzájárult ahhoz, hogy Buta Szamárból Szerencsés Szamarakká válhassunk.  Ezeket fogom folyamatosan közzé tenni, hátha másra is inspirálólag hatnak.

Kezdődjék hát egy belső utazás , könyvek és filmek segítségével ;)

Figyeljétek folyamatosan a Könyv- és filmajánló menüt , ahogy időm engedi írom sorban az ajánlókat.

Éééééééés: nagyon szívesen fogadok könyvajánlót Tőled is ! Írd meg a kedvenc könyved vagy filmed bemutató anyagát, tegyél hozzá egy fényképet,és küldd el nekem a czidlina.ildiko@gmail.com címre, és ...

Tovább Szólj hozzá

film könyv könyvajánló filmajánló

2017. sze 29.

Ha már mindenki azzal nyúz, hogy találj végre társat...

írta: Czidlina Ildikó
Ha már mindenki azzal nyúz, hogy találj végre társat...

Társkeresés sok év egyedüllét után. Hol? Hogyan?

Válás, szétköltözés, esetleg haláleset. Egyedül maradsz 1-2-3 vagy akár több gyerekkel. 

Felveszed a kesztyűt, csinálni kell tovább, az élet nem állhat meg. ISMERŐS? Kezeket fel, ha érintett vagy!

Teszed a dolgod, beáll szépen egy új rend és rendszer, megy minden tovább. Elvileg akár tökéletes is lehet az egész. Közben észre sem veszed, hogy a szigorú menetrend szerint, szoros időbeosztásban zajló napok hetekké, hónapokká, évekké lesznek. A gyerekek szépen nőnek, kezdenek önállósodni, itt-ott már marad időd magadra is, és egyszer csak felismered (kimondod magadnak): egyedül maradtál.  

Feltűnik, hogy a barátok, barátnők, kollégák egyre többször piszkálnak, hogy keress magadnak társat . Jó! Keresek. De hol? Hogyan? ...

Tovább Szólj hozzá

társkeresés társkereső randi 50 felett online társkereső

2017. sze 27.

50 felett örüljünk, hogy élünk?

írta: Czidlina Ildikó
50 felett örüljünk, hogy élünk?

Nekem ez nagyon nem tetszik!

Előre bocsájtom, hogy ezek a gondolatok nem lesznek éppen szerencsésszamarasak... Fura módon kibillentem a megszokott optimizmusomból. Tudom, hogy átmeneti ez az állapot, és azt is tudom, hogy néha nem árt megtapasztalni ezt is, de most azt érzem, hogy muszáj kiírnom magamból.

Napok óta több fórumon és módon került szembe velem, hogy 50 év felett már ne vegyek tartós tejet , és pláne ne akarjak új életet kezdeni. Tudom, hogy sokan gondolják hasonlóan (főleg persze a fiatalabbak), de ezzel nem igazán foglalkozom, mert mindenki azt gondol, amit akar, én pedig úgy élek és vélekedem, ahogy én akarok.

Sőt, ha olvastad a blogom elejét, a bemutatkozást, akkor tudod, hogy nekem épp az 50.-ik szülinapom hozta meg azt a bizonyos asztalra ...

Tovább Szólj hozzá

50 felett 50 év lemez B oldala

2017. sze 26.

Nyáridéző baklava, saját variációban

írta: Czidlina Ildikó
Nyáridéző baklava, saját variációban

Egyszer már bevallottam , hogy mennyire imádom a baklavát. Szerencsére Rodoszon a szállodában gyakran és bőségesen kínáltak belőle, amit ki is használtam ;)

Azóta itthon is többször sütöttem. Sokféle recept kering a neten, nem könnyű kiválasztani a kedvünkre valót. Ez tipikusan az az édesség, ami ahányszor elkészíted, annyiféle lesz, vagyis nem lehet megunni.

Nemrég vettem két csomag réteslapot, de csak az egyiket használtam fel egy virslis-túrós-sajtos sós vacsi készítéséhez, hát kezdeni kellett valamit a megmaradt másik csomaggal is :D

Mivel már szépen gyűlik a folyamatosan hulló idei dió, adta magát az ötlet, legyen baklava. Amúgy is ideje volt kitalálni valami nyáridéző, hangulatjavító dolgot, hogy ellensúlyozzuk ...

Tovább Szólj hozzá

baklava szirup 70%-os étcsoki

2017. sze 23.

Kis Csacsik külön utakon

írta: Czidlina Ildikó
Kis Csacsik külön utakon

Poznan és Liechtenstein

Napok óta azon agyalok, hogy mivel folytatódjon a mese.

A krétai történet is véget ért , a következő szerencsés nyaralásunk pedig még tervezés-szervezés alatt van. Persze fogok majd mesélni az újabb ötletekről, alakul már egy új, csak ránk jellemző mese, de még korai egy kicsit ;) Türelem!

Na de akkor miről írjak? Mi az a téma, ami érdekes lehet másoknak, kapcsolódik az eddigi vonalhoz, és Szerencsés Szamarakhoz méltó?

Vagy egy darabig ne írjak? Legyen inkább csend, amíg elkezdődhet az új utazós-csacsis sztori?

Szóval ahogy így törpölgettem az írni-nem-írni kérdésén, rápillantottam a kaparós térkép cikkre , és erről eszembe jutott, hogy 2016 valóban nagyon szerencsés és szokatlanul utazós volt nekünk , és minden ...

Tovább Szólj hozzá

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyar Horgász Liechtenstein horgásztábor Szerencsés Szamarak kaparós térkép

2017. sze 20.

Egyszer véget ér

írta: Czidlina Ildikó
Egyszer véget ér

2017.06.24. szombat

Sajnos minden jónak vége szakad egyszer, az idei jólétnek is hamar eljött az utolsó napja. :( 

Ilyenkor is mindig elgondolkozom azon, hogy az idő mennyire relatív fogalom : amikor nagyon jól érzed magad valahol, amikor egy szuper program részese vagy, akkor úgy repül, mintha valaki felgyorsította volna. De ha kínlódsz, ha nem érzed jól magad egy helyzetben, vagy nagyon várod valaminek az elérkezését (iskola vége, nyaralás kezdete :D :D :D ), akkor bezzeg ólom lábakon jár. Amikor már csak 5 perced van a vonat indulásáig, de te még a jegypénztár előtti hosszú sorban toporogsz, akkor huss, elrepül az 5 perc, de ha mondjuk a Kedvest várod randira, akkor óráknak tűnik még ez az 5 perc is. Miért van ez?

Gondolom, ...

Tovább Szólj hozzá

késés reptér check in búcsúzkodás Kréta vámvizsgálat Szerencsés Szamarak Anubis Travel Gouves az idő relatív

2017. sze 18.

Kaparós térkép - Nekem már karácsony van :D :D :D

írta: Czidlina Ildikó
Kaparós térkép - Nekem már karácsony van :D :D :D

s-l1600_1.png

Megtaláltam a játékomat!!!!

Lehet, hogy ez csak nekem volt ilyen újdonság, de odavagyok érte, mint ovisok a kisvonatért!

Pár napja akadtam rá a neten: Kaparós térkép.  (Scratch map) Micsoda ötlet! Kapard le a világot.... Naná, hogy kell ilyen a hűtőnk oldalára!!!!

Elegáns, fekete alapon arany színű világtérkép, amin mindig lekaparhatjuk azt az országot, ahol már jártunk. És minél többet utazunk, annál színesebbé válik . Pont, mint az életünk ;)

travel-deluxe-world-poster-scratch-map-europe-42cmx29-7cm.jpg

Szerinted rendeltem már belőle? Hát perszeeeeeeeee!   Találtam itthon is, sok weboldal árusítja, horror áron, de szerencsére itt van nekünk a jó öreg "kínai vatera" is, ahol ugyanezt töredék pénzért lehet kapni, akár ingyenes szállítással. Úgyhogy már úton van a miénk ...

Tovább Szólj hozzá

2017. sze 16.

Idén sem maradtunk pólók nélkül ;)

írta: Czidlina Ildikó
Idén sem maradtunk pólók nélkül ;)

Tavaly Rodoszon kitaláltuk, hogy minden nyaralásról egy helyi mintás pólót hozunk emlékbe. Hordható, tehát hasznos, és jó visszaemlékezni , amikor rajtunk van.

Így aztán a shoppingolások fő feladata idén is a megfelelő pólók megtalálása volt. 

Emlékszel még a rodoszi pólós sztorira ? Ott egy kicsit nehezen lettek meg a pólóink, de ez megbocsátható, hiszen az első nyaralás első pólóiról volt szó, amit nem lehet elkapkodni ;) És jól is tettük, hogy rendesen megadtuk a módját, mert a tavalyi pólók ma is fontos helyet foglalnak el a szívünkben.

Idén már egy kicsit egyszerűbben oldottuk meg a dolgot: kész pólókból választottunk. Az elsőt mindjárt a nyaralás elején, a helyi supermarketben találtuk. Egyszerű Kréta ...

Tovább Szólj hozzá

pólók Kréta Kréta térkép

2017. sze 13.

Aquapark, ahol anya is kilép a komfortzónájából

írta: Czidlina Ildikó
Aquapark, ahol anya is kilép a komfortzónájából

2017.06.23. péntek

3548_advert-acqua_cretanholiday_w764_h423_cp.jpg

Korábban már meséltem, hogy az utazási iroda által szervezve nem tudtunk befizetni Aquapark programra, de ez nem tántorított el minket attól, hogy eljussunk oda.

Tudni kell, hogy a krétai Aqua Plus waterpark nem közelíthető meg autó, vagy transzfer busz nélkül, de a szállodánk előtti programszervező iroda megoldotta nekünk. 

A szokásos gyülekező ponton, a szálloda előtti kistemplomnál vett fel minket az AQUAPARK feliratú busz, majd bejárva az összes útba eső szállodát, rengeteg kanyargás és zötykölődés után tett le minket a park bejáratánál. 

Én még sosem voltam ilyen helyen, bevallom, nem is csábított igazán (gyerekkoromban sem voltam a játszótéri csúszdák szerelmese), de a gyerekekért mindent.

...

Tovább Szólj hozzá

aquapark vizicsúszda Kréta vízicsúszda Hurricane Aqua Plus Waterpark Zunami Lazy River Crazy River Black Hole

2017. sze 13.

Meghaltam, hogy önmagamra találjak

írta: Czidlina Ildikó
Meghaltam, hogy önmagamra találjak

Könyvajánló

Talán csodálkozol, hogy mit keres egy utazós blogon könyvajánló, főleg, ha nem utazási témában íródott.

Mégis írok róla, mert egyrészt biztos nem véletlenül került megint a kezembe, másrészt számomra ez a könyv is utazás: a belső utazás könyve.  

Az írónő súlyos rákbetegségének köszönhetően, a halálközeli élménye során jutott olyan felismeréshez, aminek segítségével a kómából visszatérve gyorsan és teljesen meggyógyult. 

A könyvben azt is hangsúlyozza, hogy nem kell súlyos betegnek lennünk ahhoz, hogy ezt a tudást megszerezzük. Elég felismerni, hogy az örökös megfelelni vágyás, a magunkat rossznak, alkalmatlannak minősítés, és az ebből fakadó szorongás rossz irányba vezet minket, és komoly, akár ...

Tovább Szólj hozzá

könyv halálközeli élmény belső utazás Anita Moorjani Bioenergetic Kiadó

2017. sze 11.

Vigyük az egész fürdőszobát, vagy elég egy minimális pipere készlet?

írta: Czidlina Ildikó
Vigyük az egész fürdőszobát, vagy elég egy minimális pipere készlet?

Mi kerüljön a bőröndbe utazáskor?

kozmetikumok_scrop.jpg

Azt hiszem, a nesszeszer tartalmát illetően háromféle utazó létezik:

 1. A maximalista, aki legszívesebben az egész fürdőszobát magával vinné, hogy véletlenül se hiányozzon semmi
 2. A minimalista, aki akár minden kedvence nélkül is útnak indul, és bízik benne, hogy a szállodában úgyis lesz mini tusfürdő és fogkrém
 3. A kettő között lavírozó praktikus fajta, aki nem bízza magát a véletlenre, de képes lemondani a fürdőszoba szekrény teljes tartalmáról

Mi a harmadik csoportba tartozunk: szeretem az alapvető pipere holmijainkat becsomagolni, de igyekszem mindenből csak a legminimálisabb mennyiséget pakolni.

Tavaly még úgy oldottam ezt meg, hogy lehetőleg már félig üres flakonokat, tubusokat csomagoltam, ami súly szempontjából OK ...

Tovább Szólj hozzá

naptej tusfürdő bőrönd szúnyogriasztó flakonok pipere készlet utazáskor

2017. sze 10.

Integetőverseny a zötyögős kisvonaton

írta: Czidlina Ildikó
Integetőverseny a zötyögős kisvonaton

2017.06.22. Csütörtök

Ez a nap volt az, amikor saját szervezésű programok at csináltunk. Tudod, tavaly megfogadtuk, hogy minden nyaralóhelyen ki kell próbálnunk a helyi közlekedést, és kell önálló programot is szervezni, hogy gyakoroljuk az idegen nyelven, idegen környezetben való boldogulást.

Napokig figyeltük, hogy Krétának ezen a részén körbejár egy kisvonat (tudod, amit mi itthon Dottonak hívunk), ami tökéletes módja a környék bejárásának. Megkerestük hát a felszállási pontot, és reggeli után elsétáltunk a nem túl messze lévő kikötőbe, az indulási helyre. 

Közel 80 perc a kisvonat menetideje, ami alatt bejár hegyet-völgyet, tengerpartot. Útközben megnézhetsz mindent, ami ilyenkor érdekes lehet: a különböző ...

Tovább Szólj hozzá

piac kalauz integetés dotto Kréta Heraklion Gouves Krétai kisvonat autentikus piac

2017. sze 08.

Cofidis, Cetelem és a hitelkártyák

írta: Czidlina Ildikó
Cofidis, Cetelem és a hitelkártyák

gyorshitelek csapdái... Amire nem is gondolunk

Korábban bevallottam nektek, hogy életünk első nyaralását, 2016-ban hitelből fedeztük, és a mai napig úgy gondolom, jól tettük. Igaz, hogy a 3 évre vállalt törlesztés miatt így csak látszólag volt olcsó a nyaralás, hiszen a teljes visszafizetendő összeg 700.000,- Ft fölött lesz.

Vagyis ennyi lett volna, ha....

.... ha nem fordult volna a történet megint egy "czidlinásat", és Szerencsés Szamarakhoz méltóan nem cseréltem volna le a tavaly felvett Ce...m hitelt egy sokkal kedvezőbbre. 

Hogy ez hogy sikerült? Hát úgy, hogy megint minden úgy alakult, ahogy az nekem a legjobb ;) . A "véletlen" elém dobott egy hirdetést, kedvező hitelkiváltási lehetőségről. Ráadásul pont a saját számlavezető bankom ajánlatában. Szerinted ...

Tovább Szólj hozzá

hitelkártya hitelkeret bar lista Cofidis KHR Cetelem KHR lista

2017. sze 07.

Jó pap is holtig tanul. Hát még a kezdő blogger....

írta: Czidlina Ildikó
Jó pap is holtig tanul. Hát még a kezdő blogger....

Aki ismer, tudja, hogy én folyamatosan tanulok, igyekszem lépést tartani a világgal. Különösen így van ez, ha új dologba kezdek, amihez kevés a tudásom.

Azt nem mindig tudom pontosan, hogy azért vágok bele újabb feladatokba, hogy új területeken fejlődhessek, vagy azért tanulok mindig valamit, hogy lehetőségem legyen váltani, új területeken is kipróbálni magam. De talán ez mindegy is. A lényeg, hogy nem szeretek egy helyben toporogni, vagy elüldögélni a langyos vízben.

Az írás nem idegen terület nekem: volt és van saját honlapom , ahová rendszeresen írni kell, dolgoztam szakértőként az NLCafe-n, ahol folyamatosan blogolni kellett, és vannak FB csoportjaim, oldalaim, amik szintén megkívánják a rendszeres kommunikációt.

Sosem volt ...

Tovább Szólj hozzá

tanulás online munka online képzés Szerencsés Szamár próbalecke

2017. sze 06.

Gouves Maya Resort, ahogy mi láttuk

írta: Czidlina Ildikó
Gouves Maya Resort, ahogy mi láttuk

Fogadjátok szeretettel a szállodánk képes bemutatóját, hátha kedvet kaptok hozzá ;)

Nekünk nagyon kedvünkre való volt! Nem csak azért mert mázlista csacsik voltunk a szobánkkal, hanem mert nagyon emberi léptékű az egész hely. Kis épületek, kezelhető mennyiségű embertömeg, hamar kialakuló személyes kontaktus a recepciósokkal, a bárban és az étteremben dolgozókkal.

Ha barátságos hangulatú szállást keresel, jó szívvel ajánlom ezt.

gouves-maya-resort_szobank_feliratos.jpg

Nem győzöm eleget mutogatni, hogy milyen szerencsénk volt a szobánkkal:

két erkély, medencére és tengerre néző panorámával

 

A fotókra kattintva kinyílik a kép, és mellette találsz rövid leírást is.

 

Erkélyünk alatt a medence. Egy szál törölközővel lesétáltunk, és ...

Tovább Szólj hozzá

Kréta Gouves Gouves Maya Resort

2017. sze 03.

Már másodszor nem mentünk görög estre...

írta: Czidlina Ildikó
Már másodszor nem mentünk görög estre...

vannak dolgok, amik sehogy sem akarnak összejönni :D

2017.06.21. szerda

Korábban már írtam róla, hogy Krétán két szervezett programra fizettünk be, a második egy Krétai Est volt.

Már tavaly Rodoszon is el akartunk menni egy görög estre, mert szeretjük a görög zenét és ételeket, úgy gondoltuk, kellemes esti program lehet. Akkor létszámhiányra hivatkozva nem szervezte meg az idegenvezető, így lemondtunk róla. (Tavaly még nem tudtuk, hogy ilyen programokra a helyi szervező irodákban is lehet jelentkezni, és akár egyénileg befizetve elmenni... És persze nem ez volt az egyetlen dolog, amit először utazókként nem tudtunk ;) )

Mivel a krétai fakultatív programok között is szerepelt görög est, idén újra lecsaptunk rá, és ezúttal az első tájékoztató alkalmával be is fizettük. Igaz, ...

Tovább Szólj hozzá

görög est Kréta Krétai est krétai zene

2017. sze 01.

Hajókázás a leprások szigetére, ebéd a háborgó tengeren

írta: Czidlina Ildikó
Hajókázás a leprások szigetére, ebéd a háborgó tengeren

2017.06.20. Kedd. Hajókirándulás

kreta2017_06_17_24_104.JPG

Hajón Spinalonga felé, vakító napsütésben és viharos szélben.

Mindenképpen akartunk idén is hajókázni, többek között ezért választottuk Spinalongát célként. Tavaly a Symire történt kirándulás -ból tanulva eldöntöttük, hogy 4-5 órás tengeri hajózást nem szeretnénk, mert őszintén szólva hazafelé már unalmas volt egy kicsit. Ezért lebeszéltük magunkat Santoriniről, bár én nagyon szerettem volna megnézni, mert mindenkitől azt hallottam, hogy gyönyörű. Viszont oda is nagyon hosszú a hajóút, és az igazat megvallva a kirándulás ára is sok volt hármunknak, a megszabott költőpénzünkből. Így lemondtunk a meseszerű látnivalóról és a csacsigolásról, és a másik, hajóval elérhető ...

Tovább Szólj hozzá

olívaolaj hullámvasút Sárkányölő Szent György Kréta Agios Nikolaos Spinalonga Mirabello öböl leprások szigete

2017. aug 29.

Fárasztó dolog a strandolás :D

írta: Czidlina Ildikó
Fárasztó dolog a strandolás :D

főleg ha levezetésképpen eltévedős hegyi sétára mész...

2017.08.19. hétfő

Ezt a napot strandolásra szántuk. Nem volt szervezett programunk, így bőven volt időnk kihasználni a nagy sós víz nyújtotta összes lehetőséget: 

 • pacsálás
 • úszás
 • homoktapicskolás
 • hullámokkal küzdés
 • allergia elleni sókúra
 • halmegfigyelés
 • napozás, szundikálás
 • meditálás

kreta2017_06_17_24_032.JPG

Laura még a parton, Soma már bent úszik, én meg fotózok :D

...

Tovább Szólj hozzá

bazár Kréta arapapagáj

2017. aug 27.

Avassuk fel a medencét és a parti strandot!

írta: Czidlina Ildikó
Avassuk fel a medencét és a parti strandot!

Az első nap a felfedezéseké

2017.06.18. vasárnap.

Bármilyen fárasztó is volt az utazás, az első éjszaka azért mindig a hozzászokás ideje: furcsák a zajok, a fények. Nekünk, városlakónak a legfurcsább az volt, hogy zúg a tenger. Ráadásul szeles volt az első pár nap, ami felkorbácsolta a hullámokat, ezért az éjszaka csendjében kimondottan hangos volt ez az (egyébként nem kellemetlen) alapzaj.

Ennél sokkal furcsább, és jóval hangosabb a leszálló repülők zaja. Kb. 15 km-re voltunk a heraklioni reptértől, pont a légifolyosó alatt, ennek köszönhetően az érkező repcsik a fejünk fölött húztak el, meglehetősen alacsonyan. Na ennek aztán van hangja!!! Én sokszor felébredtem rá, főleg az első pár napban, de érdekes módon ehhez is hozzászokik az ember. ...

Tovább Szólj hozzá

Kréta Aquapark Heraklion Spinalonga Krétai est

2017. aug 26.

Új vágy kél.... eljutni egyszer télből a nyárba

írta: Czidlina Ildikó
Új vágy kél.... eljutni egyszer télből a nyárba

Ötleteket kérek!

Pihenjünk meg egy kicsit a krétai út meséi közben, addig elmesélem nektek, hogy gondolatban már hol járunk...

Ahhoz képest, hogy 2016 előtt a Balatonnál messzebb nem nagyon jutottunk családostul, mostanra már komoly utazási terveink vannak. Hiába, ha az ember ráérez valami jónak az ízére , nincs megállás :D  

Igaz, a mostani vágyunk nem is igazán új, mert a tavalyi nyaralás után is éreztük, hogy nagyon szupi lenne eljutni egyszer télből a nyárba. 2016 téli szünetére egyenesen Bali volt álmaink célpontja, de sajna nem adták meg az Égiek a rávalót, így egyelőre vágy maradt.

Viszont idén is előkerült ez az álom. Kréta után is megállapítottuk, hogy sokkal jobban bírjuk a meleget, a napfényt, mint a komor, szürke téli ...

Tovább Szólj hozzá

Dubai Bali Maldív szigetek télből nyárba

2017. aug 24.

Amire igazán szükséged van, azt megkapod...

írta: Czidlina Ildikó
Amire igazán szükséged van, azt megkapod...

Valóban igaz!

Ismét megerősítés t kaptam arra, hogy amire tényleg szükségem van, azt megkapom . Az Élet, ez a Nagy Varázsló valahogy mindig úgy keveri a lapokat, hogy az az infó, az a tudás, az a helyzet vagy az a lecke, amire szükségem van a továbblépéshez, az elém kerüljön.

A plusz munka, plusz jövedelem keresése nálam folyamatos project, hogy biztonságban élhessük a mindennapokat. Mivel egy fizetésből gazdálkodunk hárman, és vannak terveink, céljaink bőven ;), most éppen azt tűztem ki célul, hogy megtalálom azt a plusz munkát, amivel kitermelhetek még egy fizetést . Kisebb munkák mindig akadnak, de vagy nem tartanak elég sokáig vagy nem fizetnek eleget ahhoz, hogy érdemes legyen sok időt rájuk fordítani.

A blogolással is ...

Tovább Szólj hozzá

blogolás pénzkereset online munka online képzés plusz bevétel munkát keresek

2017. aug 24.

Helló Kréta!

írta: Czidlina Ildikó
Helló Kréta!

2017.06.17. szombat. Jóóóóóó estét Kréta!

Kinti idő szerint valamikor este fél 10 felé landoltunk. A futószalagos bőrönd vadászat izgalma most is megvolt, úgy mint tavaly,  de  szerencsére mindhárom bőröndünk is Heraklionban landolt, velünk együtt :D . 

Ha emlékszel, tavaly Rodoszon volt egy kis döccenő az érkezéskor, mert a Green Travel képviselője helyett egy idegen kísérőt kaptunk, akin kicsit túl sok volt a feladat, és ezért egy pöttyet gazdátlan és rendezetlen volt minden.  

Idén azonban az Anubis és a telepített idegenvezetők nagyon profin intéztek mindent: szépen rendben, flottul megkapta mindenki az üdvözlő borítékját, és benne az infókat, azonnal a megfelelő buszhoz tereltek mindenkit, és a transzfer buszok ...

Tovább Szólj hozzá

Kréta Heraklion Anubis Travel Gouves Maya Resort

2017. aug 22.

Újra repülüüüüüünk!

írta: Czidlina Ildikó
Újra repülüüüüüünk!

kreta2017_06_17_24_004.JPG

2017.06.17. szombat.

Végre repülüüüüünk!  Tudom, sokaknak már a repülés is csak rutin, de bevallom, számunkra még ez az egyik nagy vonzereje a nyaralásnak. A megszokott buszt vagy vonatot vasmadárra cserélni..... Nagy varázslat!   Fizikailag is csoda, hogy egy több tonnás vasdarab a levegőbe emelkedik, és fent is marad, de nekünk maga a tény, hogy repülhetünk, az is hihetetlen még mindig. ;)

Idén kényelmes indulás volt, mert délután fél 5 -kor indult a repcsi, nem kellett az éjszaka közepén kelnünk, mint tavaly. 

Korán érkeztünk a reptérre, ezért vettünk egy szerencse lottót (hátha az utazás napján vett szelvény bejön ;) ), és Soma betolt egy szendvicset. (biztos, ami biztos :D ) 

Nem sokat kellett várakoznunk, és ...

Tovább Szólj hozzá

check in catering duty free Burger King Kréta Szép Kártya Travel Service Anubis Travel

2017. aug 19.

Januártól júniusig

írta: Czidlina Ildikó
Januártól júniusig

a várakozás nehéz hónapjai

Ott tartottam a mesében, hogy január 12.: be van fizetve a foglaló.

HURRRRRÁÁÁÁÁÁ! Boldogság, röpködés, új álmok.....

Na de még ÖT hónap az indulásig!!!!!! Ó egek! De messze van még! Nehéz lesz kivárni.... 

Na akkor kezdjünk neki megint, úgy mint tavaly, és ezt az 5 hónapot is alakítsuk utazós idővé. Könnyebben telik az idő, ha addig is fejben már Krétán járunk, ha elkezdünk ráhangolódni.

Az alap, hogy a hűtő ajtaját Krétává változtattuk , így minden étkezésnél szó szerint szemünk előtt lebegett a cél. (Ha esetleg, véletlenül megfeledkeznénk róla :D :D :D ). Utazási katalógusok napi olvasmányok lettek, és hát persze ilyenkor imádom igazán a virtuális világot.

Gugli a barátom! Információ dömping, ...

Tovább Szólj hozzá

gugli visszaszámolás Greece Kréta Aquapark Crete Gouves

2017. aug 15.

Én is elbizonytalanodom néha

írta: Czidlina Ildikó
Én is elbizonytalanodom néha

Alapvetően én pozitív, energikus, határozott ember vagyok.

Így érzem, és ezt tartja rólam a környezetem, illetve ezt üzenik a visszajelzések is.

De hidd el, hogy még az ilyen töretlenül optimista emberek is elbizonytalanodnak néha. Vannak olyan pillanatok, amikor én is megállok, és felteszem a kérdést: Jó ez? Biztos, hogy jó úton vagyok? Érdemes ennyit küzdeni, látszólag eredmény nélkül?

Tudom jól, hogy kellenek ezek a befelé tekintések, kellenek a megtorpanások, a csendes átgondolások, mégsem jó érzés, amikor megszólal egy pici csengő odabent, és az addigi iszonyatos lendület megtörik.  

Pont ezt érzem most éppen. Kicsit alább hagyott a lendület. Igaz, talán rám is fér már egy kis lassítás, mert az elmúlt 3 hétben ...

Tovább Szólj hozzá

elbizonytalanodás Tao te King