2017. júl 14.

Üvegaljú hajóval hasítunk

írta: Czidlina Ildikó
Üvegaljú hajóval hasítunk

Extra tengeri kaland névnapra

2016.06.17-ét írunk.

Nehéz haladni a rodoszi sétányon. Nem a tömeg miatt, hanem mert folyton meg kell állni, hogy az ember megcsodáljon valamit.  Először is ott a tenger, ami minden kanyar után más képet mutat. Hol a napsugarak színezik varázslatossá, hol lenyűgöző yachtok és luxus hajók horgonyoznak rajta, hol a kishalak partmenti tánca állít meg.

rodosz_063.jpg

Aztán időről időre szuveníres pavilonok tűnnek elő, és természetesen meg kell nézni a tizedik tengeri szivacs és kagyló ékszer kínálatot is. Közben le sem tudjuk venni a szemünket az erőd monumentális falairól, ami miatt még a bokatörés mentes séta is komoly feladatnak bizonyul. 

És ha ez nem volna elég, egyszer csak hajókázásra csábító pavilonok és rikkancsok sora előtt találjuk magunkat. Minden pult előtt mosolyogva bizonygatja valaki, hogy az övék a legolcsóbb, leglátványosabb, legemlékezetesebb vizi túra. Csak kapkodjuk a fejünket, és egyre tanácstalanabbak vagyunk. Azt már közben eldöntöttük, hogy hajókázunk egyet, (ez lesz Laura névnapi meglepije), csak nem tudtuk eldönteni, kihez szálljunk be. Valahogy olyan egyformának tűnt mind, és egyik hívogató sem hozta azt a pici pluszt, amitől az ember kinyitja a pénztárcáját.

Már majdnem a sor végén jártunk, amikor megszólított minket egy 40 foggal vigyorgó, nagyon fekete bőrű fiatalember. Vidám volt, kellemesen viccelődött, és nem verejtékszagú marketing szöveget nyomott. EZ AZ! Üvegaljú kishajóval ígért 30 percnyi ámulatot. Több mint 70 km/órás sebességgel is repesztve körbejárja az egész öblöt, akár 9 méter mélységig megmutatja a víz alatti világot, és ha közben előre is tudunk figyelni, akkor a város legfontosabb látnivalóit is a tengerről nézve. 

Éreztük, hogy a srác vevő a viccelődésre, így kicsit lazábbra vettük a kommunikációt. Én előadtam a sebességtől és a mélységtől parázó, gyermekeit féltő anyát, (pedig eszembe sem jutott félni ;) ), ő esküdözött, hogy semmi bajom nem lesz, vigyázni fognak rám. Lefutottuk a "honnan jöttetek?" - "Magyarországról" - "Ó, én is jártam már Budapesten" kört is. Majd előadtuk, hogy Laurának épp aznap van a névnapja, és neki lenne ajándék ez a hajózás. A vége az lett, hogy kaptunk "csak Nektek" engedményt (33 Euró helyett 20 Euróért tessékelt fel a hajóra) , pár perc várakozás után 25 fő helyett 10 fővel elindult, így nagyon kényelmesen tudtunk ámuldozni, a hajóskapitány meginvitálta Somát maga mellé a kormányhoz, és a 30 perces út alatt többször megkérdezte tőlem, hogy jól vagyok-e és minden OK-e. Tényleg vigyáztak rám :D :D :D 

Felejthetetlen élmény lett az Orca Boat Glass Bottom hajón való száguldozás, feldobódva szálltunk ki, és szinte baráti hangulatban köszöntünk el a meghívónktól. 

Boldog névnapot, Laura!

 

Szólj hozzá

Rodosz üvegaljú hajó Orca Boat Glass Bottom névnapi meglepi