2017. sze 03.

Már másodszor nem mentünk görög estre...

írta: Czidlina Ildikó
Már másodszor nem mentünk görög estre...

vannak dolgok, amik sehogy sem akarnak összejönni :D

2017.06.21. szerda

Korábban már írtam róla, hogy Krétán két szervezett programra fizettünk be, a második egy Krétai Est volt.

Már tavaly Rodoszon is el akartunk menni egy görög estre, mert szeretjük a görög zenét és ételeket, úgy gondoltuk, kellemes esti program lehet. Akkor létszámhiányra hivatkozva nem szervezte meg az idegenvezető, így lemondtunk róla. (Tavaly még nem tudtuk, hogy ilyen programokra a helyi szervező irodákban is lehet jelentkezni, és akár egyénileg befizetve elmenni... És persze nem ez volt az egyetlen dolog, amit először utazókként nem tudtunk ;) )

Mivel a krétai fakultatív programok között is szerepelt görög est, idén újra lecsaptunk rá, és ezúttal az első tájékoztató alkalmával be is fizettük. Igaz, Márti az idegenvezetőnk és tapasztalt  magyar útitársaink is azt mondták, hogy a program közel nem olyan tartalmas és szórakoztató, mint amilyennek a leírás alapján tűnik, de nem hagytuk magunkat lebeszélni. Buszos túra egy kis görög faluba, kellemes krétai zene, finom ételek - csak nem lehet olyan rossz, gondoltuk.

18 óra 30-ra kellett kimennünk a gyülekező helyre, a szálloda előtti kis templomhoz, és várni a Krétai est feliratú buszt.  Kint is voltunk időben, és vártunk. Vártunk és vártunk....  És csak vártunk. Tavaly már megtanultuk, hogy Görögországban kevés dolog működik menetrend szerint, nem kell aggódni, ha pl. egy busz késik. De a miénk már 20 percet késett..... aztán 30-at.... Nem adtuk fel! VÁRTUNK.

Kb. 45 perc késés után hívtuk fel Nikit, az idegenvezetőnket, hogy ez még belefér-e a görög tempóba, és várjunk-e vidáman tovább? Ő rögtön elkezdett telefonálgatni, és utánajárni a dolognak, majd hamar visszahívott, hogy ez a busz elment. Mármint nélkülünk. Mert bár leadták a jelentkezésünket, a sofőr valamiért nem kanyarodott a mi szállodánk felé. Vagyis ott maradtunk türelmesen várakozva a templom előtt, és már megint lemaradtunk a zenés-táncos-vacsorázós estről.

Kicsit szomorúak voltunk, hogy megint nem jött össze, de azért olyan nagyon nem dúlt felé minket a dolog. Én amúgy is abban hiszek, hogy ha valami nagyon nem akar összejönni, akkor azzal nincs dolgom. Biztos ez is egy ilyen program. Nemhiába mondták a többiek, hogy nem éri meg a 107 Eurót.... 

Szóval minket nem zaklatott fel különösebben a hosszas várakozás, és az, hogy lett egy szabad esténk. Nem úgy Nikit, aki a telefonálgatások végére már személyesen is odaért hozzánk, és nagyon szabadkozott, sűrűn elnézést kért, és kellemetlenül érezte magát a füstbe ment program miatt, pedig nem is az ő hibájuk volt. 

Krétai est törölve (természetesen az árát már másnap reggel visszakaptuk , mert Mártinak első dolga volt bejönni a szállodába, és rendezni ;) Ezúton is köszönjük a gyors reagálást! ), de helyette beszélgettünk egy jót Nikivel a munkájáról, utazásról, és a világjárás kontra család témáról... 

 

 

 

Szólj hozzá

görög est Kréta Krétai est krétai zene