2018. már 24.

Nyaralni vagy nem nyaralni? (ez itt a kérdés...)

írta: Czidlina Ildikó
Nyaralni vagy nem nyaralni? (ez itt a kérdés...)

avagy hogyan szervezzünk családi nyaralást NULLA forint kezdőtőkével?

Amikor 2016-ban összevarázsoltuk az első nyaralásunkat, megfogadtam, hogy amíg csak lehet, minden évben egyszer összehozunk egy hasonlót.

2017-ben össze is jött, méghozzá terven felül, kétszer is ;) És mivel a téli út hirtelen ötlettől (és egy szuper jó pénzügyi lehetőségtől) vezérelve igazából már az idei nyaralás kontójára ment, akkor megbeszéltük, hogy idén nyáron valószínűleg nem lesz tengeri pancsi. Ebbe mindenki bele is törődött békével, hiszen a pénztárcánkkal nem lehet vitatkozni...

Működött is a dolog szépen, ha néha felröppent a nyaralás ötlete, gyorsan szőnyeg alá söpörtük, mert nulla forintból (na jó: negyvenezerből) nem lehet útra kelni.

Csakhogy közben kisütött a nap, közeledik a tavaszi szünet, egyre többször esik szó a gyerekek ilyen-olyan nyári programjáról, folyik a nyári szünet logisztikázása, és hát az a fránya kisördög, amelyik 2 éve is elindította az egész lavinát, egyre gyakrabban bukkan fel, és csak mondja a magáét...

Mivel tavaly 2 plusz munkámat leadtam, mert a befektetett idő és energia nem volt már arányban a befolyó pénzzel, az új ténykedésem pedig csak most kezd kialakulni, nincs meg a fedezete egy következő útnak.  De a tenger csak hívogat, kitartóan és egyre intenzívebben, és nagyon jól is végzi a dolgát, mert igazából a racionalitáson alapuló ellenállásunk már rég megtört. :D

Nem rég aztán elhatároztuk, hogy kitűzünk egy célt, megkeressük konkrétan a szállodánkat, kitesszük a hűtőre az új képeket, és elkezdünk határozottabban fókuszálni rá, mert így talán nagyobb az esély, hogy úgy mozduljanak a mozaikok, hogy meg tudjuk teremteni a rávalót. 

Nem hiszem, hogy sok olyan ember van, aki úgy megy be az utazási irodába, hogy a "Mennyi a keret a nyaralásra?" kérdésre azt válaszolja: "Egyelőre semmi." Szerencsére mi vagyunk olyan viszonyban Apolkával (bízom benne ;) ), hogy bátran elmondhattam neki az igazságot, és megkértem, vázoljon fel nekünk néhány lehetséges célt, az előző évieknél alacsonyabb keretből. 

Kaptunk néhány konkrét ajánlatot megfontolásra, katalógusokat, és tippeket, hogy mit érdemes megnéznünk.

Persze mi is átgondoltuk, hol lehetne spórolni, ezért gondolkozunk a repülő helyett buszos úton, az all inkluzív ellátás helyett önellátáson vagy félpanzión, a szálloda helyett apartmanon.... Úgyhogy most megint lázas keresgélés és tervezés folyik, ami arra már biztosan jó, hogy felpörget minket, és most megint a gyönyörű "szerencsés szamarak szemüvegünkön" keresztül látjuk a világot. Kicsit rózsaszínben, igen ;)

Fura helyzet ez, mert ahhoz képest, hogy semmi pénzünk nincs, igazából minden költségvetés túl drága. A másik oldalról nézve viszont mivel nulláról indulunk, szinte mindegy, hogy mennyit kell összehoznunk. Így is, úgy is nagy varázslat lesz, ha sikerül!

Közben felmerült bennünk, hogy talán most jött el az ideje, hogy elengedjük az utazási irodák által nyújtott biztonságot, és kényelmet, és megpróbáljunk végre saját szervezésben utazni. Már az előző években is több ismerősünk, gyakorlott utazó barátunk mondta, hogy sokkal olcsóbban össze lehet hozni 1-1 utat, ha az ember maga keresi meg a szállást, önállóan foglalja a repjegyet stb, de eddig még a gondolatát is elvetettem, mert úgy éreztem, kezdő, gyakorlatlan utazóként inkább menjünk biztosra.

Nem tudom még, hogy végre leszek-e elég bátor ennek a kivitelezéséhez, mindenesetre begyűjtöttem már néhány tuti, kipróbált linket és lehetőséget, úgyhogy most két mederben folyik a keresés és tervezés.

Izgalmas!!!!! Igazából megint azt érzem, hogy már a mostani helyzettel is sokat nyertünk, mert a közös új titok, az új cél nagyon erős csapatépítő hatású.  Még több időt töltünk összedugott buksival, beszélgetéssel, és a kutatásban is mindenki részt vesz. És hát az is közös feladat, hogy kitaláljuk a hatékony pénztermelés új módját, ami szintén jót tesz mindenkinek, mert így egyértelműen érezzük, tapasztaljuk mindhárman, hogy a nyaralásért külön meg kell dolgoznunk ;) 

Ha utaztatok már minimál költségvetésből, és van bevált ötletetek, hálásan fogadunk minden tanácsot, tippet! 

Cél: tengerpart, létszám: 1 felnőtt, 2 gyerek (17 és 11 éves), és mivel nekünk nincs autónk, egyéni utazás nem jöhet szóba....

Szólj hozzá

nyaralás utazási iroda Szerencsés Szamarak