Szerencsés szamarak

Ne azon keseregj, hogy mid nincs. Azon gondolkodj, mit tudsz kezdeni azzal, amid van.

2019. jan 03.

Tele van a hócipőm....

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Tele van a hócipőm....

A szájkaratésok világát éljük

Tele van a púpom. Vagy a hócipőm. De azt is mondhatnám: a tököm...

Mert igen: hiába próbálok finomkodni,és kulturáltan fogalmazni, tény az, hogy nagyon unom, hogy a többség csak dumál (de talán helyesebb azt mondani, hogy pofázik), de nem tesz semmit.

Nem fogok politizálni (sosem szoktam), nem fogok közhelyeket puffogtatni, de nem akarok nagyon személyeskedni sem, nehogy megbántsak valakit. Pedig az igazság az, hogy ezt a kifakadást most a közvetlen környezetem váltotta ki belőlem az elmúlt egy hónapban.

Tudom, tudom: a december egy igen szenzitív időszaka az évnek, és ezért talán érzékenyebben is reagálunk mindenre, de még ha ezt le is vonom a jelenlegi helyzetből, akkor is elegem van.

Elegem van abból, hogy szinte minden csak ...

Tovább Szólj hozzá

hócipő szájkarate 50 felett tele van a tököm elmagányosodás tele van a hócipőm másokat hibáztatni

2018. aug 12.

Hurráááá! Kiléptem a komfortzónámból...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Hurráááá! Kiléptem a komfortzónámból...

Aki közelebbről ismer, tudja, hogy számomra nehéz feladat önmagam menedzselése, a tudásom, a szolgáltatásom eladása. (Gondolom, nem vagyok ezzel egyedül... legtöbbünknek nem könnyű ez.) Erősítésre szoruló önbizalommal, és hihetetlen maximalizmussal nehéz elhinni, hogy készen állok egy feladatra.

Így van, illetve most már csak volt ez nálam a hennafestéssel is.

Amióta elvégeztem a tanfolyamot, szünet nélkül festek, gyakorlok, szinte nincs nap, hogy ne kerülne elő a hennapaszta. Festek önmagamra, a lányomra, a fiamra, barátokra, ha nincs bőrfelület, akkor festek papírra, dekorgumira, gyertyára... Sok tucat minta készült el az elmúlt hónapokban, érzem, látom a fejlődést, és a külvilág visszajelzései is bíztatóak. 

A ...

Tovább Szólj hozzá

henna komfortzóna 50 felett hennafestés élet 50 felett

2018. aug 09.

Tetoválás vagy henna?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Tetoválás vagy henna?

Meséltem nektek , hogy tavasszal, hosszas hezitálás, rákészülés és megfontolás után elkészült életem első tetoválása.

Szuper volt az élmény, büszke voltam magamra, hogy ilyen bátor voltam (látod a képen: hatalmas felületet varrattam tele :D :D :D , kellett hozzá a bátorság...), és ahogy rutinos tetkósok mondták, valóban szinte azonnal elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy mi legyen a következő minta.

Fura ez, de tényleg megfertőzi az embert a tetováltatás. Hogy miért, azt nem tudom, de az első után kialakul egy furcsa vonzalom. Pedig kicsit (néha biztos nagyon) fáj, szurkálják az embert, szintetikus festék kerül a bőrszövetbe, utána ápolgatni kell, esetenként begyulladhat tőle a bőr... Ráadásul végleges: amit ...

Tovább Szólj hozzá

tetoválás tetkó henna hennafestés varázslatos henna

2018. máj 22.

Van az úgy, hogy egy Szerencsés Szamarat is fel kell tölteni.

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Van az úgy, hogy egy Szerencsés Szamarat is fel kell tölteni.

... amikor elfárad a lélek

Nem vagyok jól a bőrömben.

Na és, mással is megesik... Igen, tudom. Velem viszont ritkán fordul elő, és nem könnyen nézek szembe vele, hogy az én aksim is lemerülhet néha, és elfog a minden mindegy érzése.

Mindenesetre egy ideje úgy érzem, talán legjobb lenne elvonulni egy barlangba, hogy egy ideig ne kelljen szembe nézni a napi feladatokkal, hogy egy kicsit fölmenthessem magam az örökös pénzügyi zsonglőrködés terhe alól.

De amíg ez nem megoldható, addig mi legyen? Addig reménykedem, hogy csak rosszul állnak a csillagok, és hamarosan változnak az energiák. Persze tudom, hogy ez csak részben igaz. Tudom, hogy itt az ideje szembenéznem önmagammal, és belátni, hogy amit és ahogy eddig tettem, az nem igazán vezetett tartós ...

Tovább Szólj hozzá

betegállomány 50 felett pénzügyi tartalék Szerencsés Szamarak elfárad a lélek rosszul állnak a csillagok

2018. ápr 11.

Repülj velem!

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Repülj velem!

a nagy gardrób ürítés dilemmái...

A minap arra ébredtem, hogy ideje lenne egy alapos selejtezésnek.

Kíméletlenül kihajítani mindent, ami a szekrények, fiókok és polcok mélyén évek óta ül érintetlenül. Nem arra a tavaszi lomtalanításra gondolok, amikor 2 dolgot kidobsz, hármat meg visszateszel :D . Hanem amikor utána üres lesz a fél szekrény ;)

Neked szokott sikerülni? 

Nekem ennyire hatékonyan még soha...

Viszont most valahogy az fogalmazódott meg bennem, hogy a rengeteg tárgy, ruha, elektronikai kütyü, és a sok "majd-egyszer-jó-lesz-valamire" bigyó iszonyatosan leláncol minket .

Vajon miért vesszük körül magunkat ennyi holmival? Biztonságot ad, ha van mihez nyúlni? (Ez mekkora önbecsapás! Hiszen az elraktározott dolgok nagy részét a büdös életben nem ...

Tovább Szólj hozzá

munka somlo tamas léghajó 50 felett Szerencsés Szamarak repülj velem gardrób ürítés

2018. már 31.

Baleset Szerencsés Szamarak módra

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Baleset Szerencsés Szamarak módra

egy évforduló margójára

Pont ma 3 éve, hogy Soma úgy döntött, megismerkedik kicsit közelebbről az egészségüggyel, és a húsvétot a debreceni kórházban tölti... Egyúttal pedig kicsit átszínezi a mi húsvétunkat, és az én szülinapomat is.

Az előző években nem fordítottunk különösebb figyelmet erre az évfordulóra (talán mert igyekszik az ember kitörölni, de legalább is felülírni az ilyen emlékeket) , de az idén valamiért jobban felszínre jött. Talán azért, mert 3 éve is ilyen korán volt húsvét, vagy mert akkor is nehezen akart kitavaszodni. Egy biztos, az idén többet emlegetjük, többet gondolunk rá. 

Azt kérdezed, miért kerül egy ilyen történet erre a blogra? Azért mert nagyon komoly tanításokat hordoz, több pontjával is megerősítette azt a ...

Tovább Szólj hozzá

húsvét baleset egészségügy tavaszi szünet kérd és megadatik Debrecen gondolatok teremtő ereje cívis húsvét

2018. már 30.

Rossz kislány lettem?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Rossz kislány lettem?

Kilépés a komfortzónából...

Tipikus "jókislány" vagyok. Mindig is az voltam. Szabálykövető, szorgalmas, szolíd, Semmi durva kilengés, semmi extravagancia, átlagos öltözék, átlagos frizura, szolíd smink. 

Amikor tanulni kellett, én tanultam, amikor munkahelyen kellett szorgoskodni, én megtettem, amikor otthon kellett segíteni, én megcsináltam, amikor diákként munka adódott, én azt választottam a lazulás helyett... Uncsi? Hát, így utólag visszagondolva elég szürke. Viszont én szerettem, hogy mindig mindenhol jó véleménnyel voltak rólam, van annak némi előnye, ha az embernek mindig jó az "ajánlólevele" ;)

Igaz, azért legbelül mindig dolgozott a kisördög, nagyon mélyen elrejtve megvolt a vágy a lázadásra, és a magam szolíd módján próbáltam is kilógni a ...

Tovább Szólj hozzá

tetoválás lázadás komfortzóna jókislány 50 felett rossz kislány kilépés a komfortzónából kilógni a sorból

2018. már 24.

Nyaralni vagy nem nyaralni? (ez itt a kérdés...)

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Nyaralni vagy nem nyaralni? (ez itt a kérdés...)

avagy hogyan szervezzünk családi nyaralást NULLA forint kezdőtőkével?

Amikor 2016-ban összevarázsoltuk az első nyaralásunkat, megfogadtam, hogy amíg csak lehet, minden évben egyszer összehozunk egy hasonlót.

2017-ben össze is jött, méghozzá terven felül, kétszer is ;) És mivel a téli út hirtelen ötlettől (és egy szuper jó pénzügyi lehetőségtől) vezérelve igazából már az idei nyaralás kontójára ment, akkor megbeszéltük, hogy idén nyáron valószínűleg nem lesz tengeri pancsi. Ebbe mindenki bele is törődött békével, hiszen a pénztárcánkkal nem lehet vitatkozni...

Működött is a dolog szépen, ha néha felröppent a nyaralás ötlete, gyorsan szőnyeg alá söpörtük, mert nulla forintból (na jó: negyvenezerből) nem lehet útra kelni.

Csakhogy közben kisütött a nap, közeledik a tavaszi ...

Tovább Szólj hozzá

nyaralás utazási iroda Szerencsés Szamarak

2018. már 01.

Így jár, aki Egyiptomban megy kozmetikushoz...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Így jár, aki Egyiptomban megy kozmetikushoz...

2017.11.21. Harmadik nap, délután

A helyszín : Albatros Aqua Park Hotel, Horas SPA szalon .

Mindhárman mást választottunk, ezért a megérkezésünk után külön-külön helyeken kezdtek el foglalkozni velünk.

Az már kiderült számunkra az elmúlt napokban, hogy Egyiptomban CSAK a férfiak dolgoznak. Csak fényévente látni 1-1 női munkaerőt. A recepcióstól a mosogatóig bezárólag mindenhol férfiakkal találkozik az ember. Mégis kicsit meghökkentő volt, amikor tudatosult bennem, hogy a kozmetikus is férfi. :D Igyekeztem megnyugtatni magam, hogy ez is csak egy szakma, amit akár férfiak is művelhetnek jól, és úgyis csak az arcomat fogja kezelni, nem lesz igazán kellemetlen. De aztán mégis csak furcsa volt, amikor először hozzám ért, elég ...

Tovább Szólj hozzá

wellness kozmetika spa afro hátmasszázs arckezelés Egyiptom Luxor afro fonás szemöldök szedés cérnával cérnás epillálás

2018. feb 27.

Lustálkodni is tudni kell

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Lustálkodni is tudni kell

2017.11.21. Harmadik nap

Tudom, sokan vannak, akik ha már elutaznak egy távoli helyre, más kultúrába, akkor képesek egy héten át egyik programról a másikra loholni, szünet nélkül úton lenni, hogy lehetőleg mindent láthassanak.

Na, mi pont nem ilyenek vagyunk :D :D :D Illetve csak részben. Mert persze kíváncsiak vagyunk a nevezetességekre, szeretjük az érdekes, tartalmas programokat, de ugyanilyen fontos, hogy legyen 1-2 nap a hétben, ami teljesen kötetlen, amikor az evés-strandolás-napozás lusta körforgásában dagonyázunk.

Egyiptomban ez különösen fontosnak tűnt. Nem csak azért, mert pl. a luxori kirándulás kifejezetten fárasztó (hajnali 5-től este 10-ig...), hanem mert a szállodánk, a Pickalbatros Albatros Aqua Park komoly csábítást ...

Tovább Szólj hozzá

wellness csúszdapark Egyiptom SPA Vörös tenger Albatros Aqua Park

2018. feb 14.

Vörös tenger novemberben

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Vörös tenger novemberben

2017.11.20. Második nap, délután

Tényleg igaz a mondás: teli hassal más színben látjuk a világot :D

Első ebédünk egészséges és finom falatokból állt: sok zöldséggel, ilyen-olyan husikkal. És bár igyekeztünk nem kipukkadásig enni, a gazdagon fűszerezett étel jól megtöltötte a bendőnket.  Na jó, bevallom, nem bírtunk ellenállni a desszerteknek sem. Főleg mert volt egy, a baklavához nagyon hasonlító krémes-édes finomság, amit nem lehetett nem megkóstolni :D És ugye a baklava az nálam nagy szerelem... 

Has tele , így már nem is tűnik olyan nyomasztónak a délelőtti taxis nyomulás emléke. Jöhet a pihenés . Vagyis csak jöhetne, ha nyár lenne, de novemberben 5 óra körül besötétedik és lehűl a levegő, nem szabad halogatni a ...
Tovább Szólj hozzá

tengerpart all inclusive beach pálmafák koktélozás Egyiptom Vörös tenger shuttle busz

2018. feb 12.

Soha ne mondd, hogy soha!

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Soha ne mondd, hogy soha!

A változást elfogadni nem kudarc, sőt...

Hányszor mondjuk életünkben, hogy én aztán soha?

Soha nem eszem tengeri herkentyűt! Soha nem megyek férjhez! Soha nem fogok búvárkodni!

Tuti, hogy soha nem ugrom ejtőernyővel! Soha nem leszek türelmetlen a gyerekeimmel! Nekem aztán soha nem lesz tetoválásom... Soha nem megyek egyetemre... Soha nem nézek meg egy horrorfilmet!

Soha nem leszek munkanélküli! Sosem költözöm albérletbe! Soha nem veszek fel hitelt... Soha nem békülök ki az anyósommal.

Milliónyi soha-kijelentés kíséri mindannyiunk útját. Ugye?

Nincs is ezzel baj, mert az adott pillanatban biztos nagyon komolyan gondoljuk ezeket. Csak aztán telik múlik az idő, változik a világ és változunk mi magunk is , ami miatt megváltozhat a véleményünk egy adott dologról. És ...

Tovább Szólj hozzá

munka termékértékesítés egészséges kávé MLM DXN soha ne mondd hogy soha

2018. feb 11.

Megfutamodtunk ...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Megfutamodtunk ...

alkudozás és nyomulós eladók helyett fix áras vásárlás

2017.11.20. Második nap

Másnap reggel arra ébredtünk, hogy Somának tekereg a hasa. Máris elkapta volna a Fáraó átka ? Ne már! Pedig este hősiesen megittuk a gyógyászati céllal hozott házi pálesz adagunkat :D

Nincs mit tenni, beköltözött a WC-re, mi lányok pedig elmentünk reggelizni.

A szállodában többféle etető hely is van, amikből szabadon lehet válogatni az all inclusive ellátás keretében. Mi most újra az előző nap megismert fő éttermet választottuk, mert itt tűnt legbőségesebbnek a kínálat, és hely is van bőven. Aki itt éhes marad, az megérdemli ;) A helyben, frissen sütött palacsintán és többféle tojáson, omletten kívül volt hagyományos péksüti, felvágott, sokféle saláta, müzlik joghurtokkal, lekvárokkal. A ...

Tovább Szólj hozzá

arafat kendő Egyiptom Antinal Cleopatra bazár fix áras bolt

2018. feb 07.

Üdv Egyiptomban!

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Üdv Egyiptomban!

2017.11.19.

Óóóó, ezek a hajnali repülések! :D 

A charter gépek "hátránya", hogy jó eséllyel éjszaka vagy hajnalban utazik az ember. Így volt ez velünk is, megint.

Hajnali 3 óra 15-kor indult a gép, tehát 1 óra 15-re kellett a reptéren lennünk, vagyis éjfél előtt indultunk Komáromból. Próbáltunk előtte picit szundikálni, de nem sok sikerrel. Még jó, hogy az utazás és a várakozás izgalma felülírja az álmosságot...

Igazából én kedvelem a hajnali repteret: nincs akkora nyüzsi, csendesebb, nyugisabb minden. Az viszont kicsit furcsa, hogy a Duty Free Shopon kívül semmi nincs nyitva. Nincs lehetőség meginni egy kávét vagy üdítőt, megenni egy szendvicset. Persze nem haltunk sem éhen, sem szomjan, mert egy jó anya hátizsákjában mindig van ...

Tovább Szólj hozzá

csúszda borravaló csúszdapark Egyiptom Hurghada Albatros Aqua Park szobacsere

2018. jan 31.

Mikor van jókor?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Mikor van jókor?

avagy van-e tökéletes időpont?

Szerinted van tökéletes időpont? Jó az, hogy mindig mindent megpróbálunk a legjobbkor tenni? Kell egyáltalán azon agyalni folyton, hogy minden a legjobb legyen és legjobbkor legyen?

Pl. egy utazás esetén van legjobb időpont?

Mi pl. most indulnánk Egyiptomba. Illetve az eredeti terv szerint most indultunk volna. Az volt az első ötlet, hogy február elején menjünk, és Soma szülinapját ünnepeljük kint. Meg úgy gondoltuk, hogy január végére az embernek pont elege lesz az itthoni télből, sötétségből, jól fog esni egy hétre naposabb vidékre költözni.

De közben Egyiptomot jól ismerő barátaink mind azt mondták, hogy ha biztosra akarunk menni, és strandolós, meleg időt kifogni, akkor érdemesebb november végéig menni, vagy aztán már ...

Tovább Szólj hozzá

blog Egyiptom tökéletes időpont

2018. jan 09.

Nehezen születik az egyiptomi mese...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Nehezen születik az egyiptomi mese...

Tudom, tudom, ígértem, hogy mesélek Egyiptomról is, ahogy a korábbi utazásainkról, de valamiért nehezen akar indulni ez a mese...

Egyrészt mert nagyon vegyes érzelmekkel jöttünk haza, és gondoltam, talán jobb ha hagyom ülepedni az élményeket.

Másrészt rengeteg egyéb elfoglaltságom van, mert az online tanfolyamom inspirációinak köszönhetően nagy fába vágtam a fejszémet, és minden szabad percem ezzel töltöm most. (Új honlap készül, közben tanulom és gyakorlom a képszerkesztést, e-book készítést, grafikai tervezést, tudok már lapozható katalógust készíteni, 3 D-s könyvborítót tervezni, videókat gyártani...)

A videó készítés egyik gyakorló darabja ez az egyiptomi kedvcsináló videó is. Fogadjátok szeretettel!

És ...

Tovább Szólj hozzá

Egyiptom

2017. okt 26.

Kidobott pénz a bőröndfóliázás?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Kidobott pénz a bőröndfóliázás?

Ti be szoktátok fóliázni vagy fóliáztatni a repülőre feladott bőröndöket? Megéri? Tényleg védi a csomagot?

Bennem minden utazás előtt felmerül (én amolyan túlbiztosítós fajta vagyok, szeretem inkább megelőzni a lehetséges gubancokat :D ), hogy talán mégis be kéne fóliáztatni a bőröndöket. Aztán eddig mindig le is beszéltem magam: három bőrönd az 3x2500,- Ft Ferihegyen... 

Eddig még mindig sérülés nélkül kaptuk vissza a csomagokat, de annyi mindent lehet hallani, olvasni. Az ördög nem alszik. De valóban jelent bármiféle védelmet ez a szolgáltatás, akár a sérülésektől, akár a lopásoktól? Most, hogy elkezdtem kutakodni a témában, érdekes infókat találtam.

Pl. K i fizeti a kárt, ha megsérül a befóliázott ...

Tovább Szólj hozzá

bőrönd Egyiptom Kréta Liszt Ferenc reptér bőrönd fóliázás

2017. okt 25.

A nagy probiotikum átverés?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
A nagy probiotikum átverés?

Egyiptomba utazók találkozhattak már a " fáraó átka" elnevezéssel az egészségük kapcsán is. Nem más ez, mint a könnyen összeszedhető hasmenéses betegség , amit a kinti ivóvíz, és az ételek másfajta baktériumflórája okozhat, néha minden elővigyázatosság ellenére is.

A témában való kutakodásaim során találtam egy cikket, ami azt mondja, hogy érdemes már itthon felkészülni a védekezésre, pl. egy probiotikum kúrával . Józan paraszti ésszel is azt gondolom, lehet ebben valami, hiszen ha az emésztőrendszerünk rendben van, akkor nyilván hatékonyabban védekezik az idegen kórokozókkal szemben.

Na jó, legyen egy megelőző probiotikum kúra utazás előtt, ennyit megér, hogy ne a wc-n töltsük az értékes nyaraló időt. Igen ám, ...

Tovább Szólj hozzá

hasmenés fáraó átka pálesz probiotikum Egyiptom

2017. okt 24.

A fáraó átka

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
A fáraó átka

tutanhamon-halotti-maszk.jpg

A fáraó átka egy közismert legenda , amely Tutanhamon sírjának felfedezéséhez kapcsolódik, de csak jóval az esemény után terjedt el, mivel a fáraó átka igen lassan dolgozott. 1922 novemberében Howard Carter régész és Lord Carnarvon fedezte fel a sírt.

A régészetben egyébként járatlan újságírók szerint az ókori egyiptomi temetkezési szokások része volt, hogy a sírok bejáratára valamilyen átkot írtak. Tutanhamon sírjának bejáratán szerintük a következő felirat állt: „A halál szárnya meglegyinti azt, aki megzavarja a fáraó álmát.” A hír szerint a régészek nem törődtek a felirattal, és feltörték a pecséteket. Valójában a bejáraton semmilyen felirat nem volt, csak egy zárópecsét.

A legenda
1923. április 5-én ...

Tovább Szólj hozzá

Egyiptom Tutanhamon A fáraó átka Antinal

2017. okt 23.

Linkgyűjtemény olcsó utazáshoz

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Linkgyűjtemény olcsó utazáshoz

Amióta írom ezt a blogot, és folyton utazási infók után kutakodom, sorra kerülnek elém jobbnál jobb ötletek, pl. arról is, hogyan tehetjük olcsóbbá az utazásainkat.

A teljesség igénye nélkül megosztom most itt, amiket eddig találtam, és majd bővítem a listát folyamatosan, ha újabbakat találok.

Neked is vannak tippjeid, bevált spórolási lehetőségeid? Oszd meg velünk, hadd legyen ez egy pezsgő, igazán hasznos topik sokaknak ;)

1. Önkéntes nyaralás : végezhetünk házimunkákat a szállásért, ellátásért

2. Nyaraljunk minél kevesebből (2015-ös cikk)

3. Workaway.info (angol nyelvű)

4. Belföldi szállások

5. Kedvenc utazóm, Travellina készített egy gyűjteményt olyan weboldalakról, ahol akár ingyen tudsz szállást ...

Tovább Szólj hozzá

olcsó utazás önkéntes nyaralás önkéntes munka külföldön

2017. okt 23.

Dr. Wayne W. Dyer: Inspiráció

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Dr. Wayne W. Dyer: Inspiráció

Könyvajánló

Az Édesvíz Kiadó 2006-ban adta ki ezt a szuper könyvet, amit pár szóban bemutatni szinte lehetetlen.

Ha olvastál már bármit Wayne Dyertől, akkor tudod, hogy az ő könyvei sosem elmesélhető sztorik. Dr. Dyer a saját úton járásán, tapasztalásain keresztül próbálja megmutatni, hogy milyen választási lehetőségeink vannak, hogy sosem késő másképp látni, másképpen értékelni a világ dolgait,és hogy ha merünk hinni önmagunkban, és az Univerzum útmutatásaiban, akkor bármi lehetséges.

Azt, hogy sosem késő új szemüveget feltenni,és másképp nézni az életünkre, a lehetőségeinkre, a saját történetünkkel is meg tudom erősíteni. Legalább 25 éve olvasok már hasonló könyveket, tanításokat, hiszek a pozitív gondolatok teremtő ...

Tovább Szólj hozzá

könyv könyvajánló Inspiráció Szerencsés Szamarak Wayne W. Dyer

2017. okt 22.

Tanuljunk arabul egy kicsit

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Tanuljunk arabul egy kicsit

Igaz, nem sok időnk van indulásig, de most is feltett szándékunk néhány szót, kifejezést megtanulni a fogadó ország nyelvén. 

Tudom, hogy túl sokra nem megyünk vele, hiszen ha esetleg arabul válaszolnak majd nekünk, akkor a társalgás véget is ér :D De akkor is azt gondolom, udvarias gesztus, ha legalább köszönni tudunk a házigazdák nyelvén, vagy néhány számot és egyszerű kérdést el tudunk mondani arabul.

Egyip Tomi 2008-as blogján találtam egy jó kis írást ehhez, tőle másolom ide nektek a szótára részleteit (hátha mást is érdekel ;) )

SZÁMOK

1: wahed  

2: etnein 

3: talata  

4: arbaa 

5: khamsa  

6: sitta  

7: sabaa 

8: tamania 

9:  tesaa

10: ashaara 

50: khamsin  

100 : mia 

...

Tovább Szólj hozzá

arab Egyiptom tanuljunk arabul arab szótár

2017. okt 20.

Visszaszámlálás indul: 35...34...33...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Visszaszámlálás indul: 35...34...33...

Véééégre!

Új dekoráció került a hűtő ajtónkra!  Ami azt jelenti, hogy közeledik az újabb utazás...

Ahogy eddig mindig, most is készítettünk "visszaszámoló falat", hogy ha véletlenül megfeledkeznénk a nagy eseményről :D :D :D , akkor minden étkezésnél eszünkbe juttassa a hűtőnk...

Naná, hogy most is felkerült a centi, amit 35-től kezdtünk visszavágni. Ez most különösen izgalmas, mert az előző utaknál jóval hosszabb centikkel kezdtünk, hosszú várakozásra készülve, most viszont csak rövidke szalagunk van.

Ezt az utat eredetileg február elejére terveztük, Soma szülinapját gondoltuk tengerparton ünnepelni, de aztán sok-sok kapott infó miatt egy huszárvágással előre hoztuk. Egyrészt december elejétől sokat ...

Tovább Szólj hozzá

Egyiptom Szabó Péter Anubis Travel

2017. okt 18.

Ne hagyd veszni az álmaidat!

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Ne hagyd veszni az álmaidat!

Vannak álmaid? Mennyire hiszel bennük?

Azt tanultam, hogy azok a gondolatok, vágyak hozhatnak nagy változást, amik erős pozitív érzelmeket váltanak ki belőlünk, amiktől torkunkban dobog a szívünk, amiktől folyamatosan vigyorgunk, mint a tejbetök. 

Ezek az érzelmek aztán igazi tettekre sarkallnak minket, állandóan késztetést érzünk arra, hogy menjünk és tegyünk a céljainkért, és nem tudnak lebeszélni a cselekvésről az ellendrukkerek sem.

Az elszánt, kitartó cselekvés pedig garantáltan eredményekhez vezet, vagyis az álmaink megvalósulnak.

Ilyen egyszerű ;) Vagy nem az? Talán nem mindig. Előfordul, hogy a kezdeti lelkesedés hamar alábbhagy, hogy elveszik a lendület, hogy ha a tetteket nem követi gyors eredmény, akkor ...

Tovább Szólj hozzá

utazás 50 felett Egyiptom

2017. okt 17.

Gondolkodj nagyban!

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Gondolkodj nagyban!

Csinálom a hirdetéses munkámat, és közben Szabó Pétert hallgatok. 3 héttel ezelőttig én nem hallottam őt beszélni, és nem olvastam tőle semmit. Tudtam, hogy ki ő, de valamiért nem éreztem a késztetést, hogy megismerjem. 

Viszont pár hete őt dobta fel nekem a youtube. Mindig keresek magamnak valami hallgatnivalót, hogy ne menjen üresben az idő, amíg viszonylag mechanikus online munkát csinálok, és akkor nem éreztem, mit hallgatnék szívesen, hát rábíztam magam a youtube-ra. Szabó Péter: A boldogság tanulható c. előadását dobta fel nekem. Azóta sokat hallgatom őt, és már úgy érzem, sokat köszönhetek neki...

Mi köze ennek egy utazós bloghoz? Csak annyi, hogy pár perce azt mondta a Péter a fülesemben, hogy "Gondolkodj nagyban! ...

Tovább Szólj hozzá

hitel hitelkiváltás Egyiptom Cetelem Szabó Péter

2017. okt 16.

Egyszer minden a helyére kerül

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Egyszer minden a helyére kerül

Anna néni emlékére

Volt nekem egy nagyon kedves idős hölgy szomszédom,még Budapesten. Anna nénivel gyakran összetalálkoztunk, én a gyerekeket, ő a kiskutyáját sétáltatta a parkban, adott volt hát, hogy beszédbe elegyedjünk. Idővel a kapcsolat mélyebbé, többé vált  lakótelepi szomszédok egyszerű csevegésénél, ő sokat mesélt az életéről, a családjáról, én néha segítettem neki felcipelni ezt-azt, megkedveltük egymást. És mint általában a kedves idős hölgyek, Anna néni is folyton adni akart nekünk valami apróságot, hol csokit hozott a gyerekeknek, hol pedig könyvet nekem.

2009.karácsonyán  is átjött, és egy könyvvel kívánt kellemes ünnepeket. Mint minden tőle kapott könyv, ez is dedikálva volt, sosem mulasztott el beleírni a könyveibe ...

Tovább Szólj hozzá

könyv Egyiptom Sárgabarackok a Níluson

2017. okt 15.

This is Egypt

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
This is Egypt

Egyiptom hív....

Úgy tűnik, minket is hív Egyiptom ;)

Az elmúlt hetekben sokat hezitáltam: menni vagy nem menni? Jó úti cél lehet-e Egyiptom, ha télből nyárba szeretnék menni, de nincs rá túl sok pénzem. (tehát pl. Bali vagy a Maldív szigetek szóba sem jöhetnek...)

Sok embert megkérdeztem, igyekeztem bőven információhoz jutni erről az európaiak számára kicsit misztikusnak tartott országról. És bevallom, nem sokat segített a döntésben az, amit hallottam és olvastam. Illetve azt tapasztaltam, hogy két határozott tábora van Egyiptomnak: aki NAGYON ajánlja, és aki NAGYON nem.

Nehéz eldönteni, hogy kit milyen szempontok vezettek a véleményéhez, de az biztos, hogy nincs középút. (Én legalább is nem találkoztam vele...) Na és akkor most kinek ...

Tovább Szólj hozzá

sivatag piramisok Egyiptom arab kultúra

2017. okt 12.

Névtelen, arctalan bátrak idejét éljük...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Névtelen, arctalan bátrak idejét éljük...

Hetek óta érik bennem ez az írás. Nagyon piszkál egy gondolat, csak nehezen szántam rá magam az írásra, mert nem vagyok az a tipikus véres szájú blogger, és nagyon nem szeretek másokat bírálni, véleményezni sem. Viszont annyira általánosnak tűnik a jelenség, hogy muszáj kifüstölögnöm magamból. Hátha utána könnyebben elengedem.

A kommentelésről, kommentelőkről van szó.  

Követek néhány blogot itt az oldalon, és látom, hogy a népszerű blogoknak minden írását azonnal több tucat komment követi. Ritkán adok magamnak időt, hogy belebonyolódjak a posztok olvasásába, mégis hamar szemet szúrt az a jelenség, hogy a kommentelők legalább 90%-a rejtőzködve véleményez. Egy kitalált felhasználónév mögé bújva, profilkép ...

Tovább Szólj hozzá

álarc arctalan névtelen kommentelők John Doe

2017. okt 10.

Egyiptomba kéne menni.... Vagy nem?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Egyiptomba kéne menni.... Vagy nem?

tippeket kérek, ha jártál már ott

Egyiptomba kéne menni....   Vagy nem?

Kezd alakulni a "meneküljünk télből jó időbe" programunk. Vannak persze klassz ötleteink, hogy hova mennénk szívesen, igazi nyári környezetbe, de sajna Bali, Maldív szigetek vagy Thaiföld még nem a mi pénztárcánknak való. Így aztán kizárásos alapon Egyiptom maradt, mert az árban hasonló az eddig útjainkhoz, és az információk szerint januárban is kellemes tavaszi - kora nyári idő van.

Viszont amióta erről beszélgetek ismerősökkel, akik voltak már Egyiptomban, nagyon vegyes véleményeket, tapasztalatokat hallok.

Abban teljes az egyetértés, hogy a szállodák és az ottani ellátás pazar, a személyzet kedves, a tenger meseszép, és a kulturális látnivalók is felejthetetlen élményt ...

Tovább Szólj hozzá

közbiztonság Thaiföld Egyiptom Bali szervezett kirándulás

2017. okt 08.

Mennyei prófécia

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Mennyei prófécia

Könyvajánló

Az Alexandra Kiadó 2005-ös könyve nem mindennapi olvasmány.

A történet névtelen főhőse egy olyan "kaland" közepébe csöppen, ahol részese lesz egy ősi kézirat felkutatásának, miközben végigjárja önmaga és a világ megismerésének kockázatos útját is.

A Kilenc felismerés (tekercs) keresése közben komoly veszélyekbe keveredik, amik miatt időnként a kaland fontolgatja. Azonban a tekercsek tanításai, és az út során szerzett tapasztalatok rádöbbentik, hogy nincsenek véletlenek,és hogy minden véletlenben ott van az egész világmindenség. Rájön, hogy életünkben mindig megjelenik egy olyan személy, aki üzeneteket, információkat hoz számunkra, ami segíti a továbblépést.

James Redfield regényét nem csak azoknak ajánlom ...

Tovább Szólj hozzá

könyv Peru James Redfield Mennyie prófécia Alexandra kiadó Kilenc felismerés

2017. okt 04.

Kié a dió, ha utcán van?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Kié a dió, ha utcán van?

Ez a cikk nem igazán kapcsolódik az eddigiekhez (talán csak annyiban, hogy az imádott baklavánk alapanyagára vonatkozik :D ) , de kíváncsi lennék a véleményetekre.

Szóval kié a dió, ha utcán van?

Mert mi bizony jártunkban-keltünkben felvesszük a járdáról a lehullott diót. A környékünkön több napi útvonalunkon is vannak diófák, amik most szorgosan potyogtatják a beérett csonthéjasokat, és mi nem vagyunk restek lehajolni a lábunk előtt heverő gyümölcsért.  Jövet-menet pár szem diót lehet így felszedni minden fa alól. Ez vajon lopásnak számít?

Természetesen nem verjük le a fáról senki dióját, és akkor sem állunk oda begyűjteni, ha a ház tulajdonosa éppen szedegeti fel a hullott diót.  De ha nincs kint senki, és a ...

Tovább Szólj hozzá

dió diófa köztéri dió szedése diószüret

2017. okt 04.

Ganozhi tisztálkodó szerek utazós mini szettben

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Ganozhi tisztálkodó szerek utazós mini szettben

travel_kit_001.JPG

Pár hete beszéltünk arról, hogy ki mit pakol a bőröndbe, hogy milyen és mennyi pipere cikk szükséges egy-egy útra.

Mivel már érik egy következő utazás gondolata, átgondoltam kicsit a saját pakolásainkat, és beláttam, hogy nem a legszerencsésebb nagy tusfürdős flakonokat cipelni, még úgy sem, ha csak félig vannak löttyel.

Már majdnem meg is rendeltem egy üres mini flakon szettet, hogy majd abba töltögessem a szükséges mennyiségű szappant vagy krémet, amikor eszembe jutott, hogy az én legkedvesebb tisztálkodószer családomból létezik mini kiszerelés, méghozzá egy praktikus utazó készletbe összecsomagolva:

  • 50 ml tusfürdő
  • 50 ml sampon
  • 40 g fogkrém
  • egy erős anyagú, jól zárható tasakban összerakva.

A ...

Tovább Szólj hozzá

sampon tusfürdő fogkrém ganoderma ganozhi utazós készlet mini kiszerelés

2017. okt 03.

Látogatás a Nagyhercegnőnél

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Látogatás a Nagyhercegnőnél

Liechtenstein - i emlékek az egy éves évfordulón

liechtenstein.jpg

Liechtenstein, a főhercegi család kastélya

Pont egy éve, hogy Laura, a Csacsi Triónk legkisebb tagja olyan szerencsés volt, hogy 3 hetet tölthetett Liechtensteinben.

2016.09.26-10.14-ig élvezhette a liechtensteini Főhercegség vendégszeretetét.  A  Svájc és Ausztria között található miniállam Nagyhercegnője 25 éve lát vendégül rászoruló gyerekeket. Tavaly pont a komáromi Feszty Árpád Általános Iskola tanulói közül került ki a szerencsés 16 kiválasztott,és Laurám is köztük volt. Nagy dolog ez olyan gyerekeknek, akik sokszor még belföldi nyaralásra sem jutnak el, nemhogy ilyen különleges helyre.

Már a kiutaz ás is izgalmas volt , a Keleti pályaudvarról indultak, és másnap délelőtt, egész éjszakás vonatozás után értek ...

Tovább Szólj hozzá

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vaduz Liechtenstein Schaan Nagyhercegnő Sophie hercegnő

2017. okt 02.

Dr. Wayne W. Dyer: A váltás – Az ambíciótól az értelemig film

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Dr. Wayne W. Dyer: A váltás – Az ambíciótól az értelemig film

Filmajánló

Ezzel a filmmel kezdődött ismeretségem dr. Wayne W. Dyer-rel , és ez volt az az élmény, ami helyére tett bennem sok-sok addig összegyűjtött információt és spirituális tanítást. Ha nagyon magasztosan akarnék fogalmazni, azt mondanám, hogy ez a film (és utána Wayne Dyer könyvei) hozta el számomra a valódi Ébredést ;)

A VÁLTÁS lényegi üzenetét egy török mondás tömören összefoglalja: "Mindegy milyen régóta jársz rossz úton. Fordulj vissza!" 

Nem számít, milyen sokáig hagytuk, hogy hamis önmagunk rossz úton vezessen. Egyszer rájövünk, beismerjük, hogy rossz úton járunk. Ekkor jön el a VÁLTÁS (vagyis az egó elhagyásának) ideje.

Kellemes, elgondolkoztató 2 óra  vár rád, a főszereplőt maga Wayne Dyer alakítja.

Tovább Szólj hozzá

könyv filmajánló egó The Shift A váltás Wayne W. Dyer

2017. okt 01.

A szeretet ajándékai (könyvajánló)

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
A szeretet ajándékai (könyvajánló)

Hogyan változtathatod meg önzetlen adakozással az életed

Cami Walker saját történetét az Alexandra Kiadó adta ki 2011-ben, én pedig egy régi kedves ismerősömtől, Erikától kaptam ajándékba.

Cami 33 évesen szembesült a szörnyű diagnózissal: szklerózis multiplexe van, ami miatt állandó orvosi kezelésre és ápolásra szorult, egyre erősebb gyógyszereken élt és életének két központi gondolata volt: 

1. Mindennek vége

2. Miért pont velem történik mindez?

A teljes feladás határán a nő egy afrikai füvesasszonytól kér segítséget, aki szokatlan terápiát javasol neki:

" Ajándékozz el huszonkilenc ajándékot 29 nap alatt! Ha ajándékozol, arra összpontosítasz, mi mindened van, amit fel tudsz ajánlani másoknak, amivel segíteni tudsz, és ez végső soron rád is jó hatással ...

Tovább Szólj hozzá

könyv könyvajánló szklerózis multiplex adakozás A szeretet ajándékai Cami Walker

2017. sze 30.

Gyönyörű zöld

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Gyönyörű zöld

Erről az 1996-os filmről  nehéz beszélni, ezt egyszerűen meg kell nézni!

Garantálom, hogy nem bánod meg, ha egyik este a híradó rémhírei vagy a neten lógás helyett ezzel töltesz el másfél órát ;)

A film főszereplője, Mila egy fejlett bolygó különleges képességekkel rendelkező lakója, aki önkéntesként jön látogatóba a Földre. Érkezése alaposan felbolygatja a kedélyeket Párizsban. A film r ávilágít jelenlegi társadalmunk esztelenségeire és egy élhető, elgondolkodtató alternatívát mutat be . Humoros, szórakoztató, mélyen elgondolkodtató, nagyon is emberi történet, amit mindenkinek látnia kéne...

Itt láthatod a film 2 perces trailerét , szintén magyar felirattal, hátha a hangulatát  így is megérzed, de ...

Tovább Szólj hozzá

könyv filmajánló Gyönyörű zöld La Belle Verte

2017. sze 30.

Hallgass a szívedre!

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Hallgass a szívedre!

Könyvajánló

Andrew Matthews könyve 2002-ben jelent meg a Varázsládika Kiadó gondozásában, és én is valamikor akkor olvastam először.

Azt hiszem azóta sem olvastam ehhez hasonlót. Ez a könyv annyira könnyed,és olyan magával ragadóan szórakoztató, hogy amíg olvasod, észre sem veszed, hogy milyen mély gondolatokat közvetít, mennyi mindent tanít. 

Emlékszem, egyszer a villamoson ülve olvastam, és nagyon nehéz volt moderálnom magam, hogy ne röhögjek hangosan :D  

Rövid, könnyen olvasható fejezetekből áll, vicces és nagyon szemléletes rajzokkal illusztrálva, ezért egyáltalán nem tűnik komoly, tanító irodalomnak. Pedig...

Pedig nagyon is az! Csak mivel nagyon ismerősek a szemléltető példák, és végig olyasmiket olvasunk, amiket ...

Tovább Szólj hozzá

könyv könyvajánló Andrew Matthews Hallgass a szívedre!

2017. sze 30.

Könyv- és filmajánló

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Könyv- és filmajánló

belső utazás könyvek és filmek segítségével

Bár kézenfekvőnek tűnik, nem úti könyveket és utazásos filmeket tervezek ajánlani.

Van egy csomó olyan könyv, és film, ami az elmúlt sok évben nagy hatással volt rám, és amik egészen biztosan hozzájárult ahhoz, hogy Buta Szamárból Szerencsés Szamarakká válhassunk.  Ezeket fogom folyamatosan közzé tenni, hátha másra is inspirálólag hatnak.

Kezdődjék hát egy belső utazás , könyvek és filmek segítségével ;)

Figyeljétek folyamatosan a Könyv- és filmajánló menüt , ahogy időm engedi írom sorban az ajánlókat.

Éééééééés: nagyon szívesen fogadok könyvajánlót Tőled is ! Írd meg a kedvenc könyved vagy filmed bemutató anyagát, tegyél hozzá egy fényképet,és küldd el nekem a czidlina.ildiko@gmail.com címre, és ...

Tovább Szólj hozzá

film könyv könyvajánló filmajánló

2017. sze 29.

Ha már mindenki azzal nyúz, hogy találj végre társat...

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Ha már mindenki azzal nyúz, hogy találj végre társat...

Társkeresés sok év egyedüllét után. Hol? Hogyan?

Válás, szétköltözés, esetleg haláleset. Egyedül maradsz 1-2-3 vagy akár több gyerekkel. 

Felveszed a kesztyűt, csinálni kell tovább, az élet nem állhat meg. ISMERŐS? Kezeket fel, ha érintett vagy!

Teszed a dolgod, beáll szépen egy új rend és rendszer, megy minden tovább. Elvileg akár tökéletes is lehet az egész. Közben észre sem veszed, hogy a szigorú menetrend szerint, szoros időbeosztásban zajló napok hetekké, hónapokká, évekké lesznek. A gyerekek szépen nőnek, kezdenek önállósodni, itt-ott már marad időd magadra is, és egyszer csak felismered (kimondod magadnak): egyedül maradtál.  

Feltűnik, hogy a barátok, barátnők, kollégák egyre többször piszkálnak, hogy keress magadnak társat . Jó! Keresek. De hol? Hogyan? ...

Tovább Szólj hozzá

társkeresés társkereső randi 50 felett online társkereső

2017. sze 27.

50 felett örüljünk, hogy élünk?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
50 felett örüljünk, hogy élünk?

Nekem ez nagyon nem tetszik!

Előre bocsájtom, hogy ezek a gondolatok nem lesznek éppen szerencsésszamarasak... Fura módon kibillentem a megszokott optimizmusomból. Tudom, hogy átmeneti ez az állapot, és azt is tudom, hogy néha nem árt megtapasztalni ezt is, de most azt érzem, hogy muszáj kiírnom magamból.

Napok óta több fórumon és módon került szembe velem, hogy 50 év felett már ne vegyek tartós tejet , és pláne ne akarjak új életet kezdeni. Tudom, hogy sokan gondolják hasonlóan (főleg persze a fiatalabbak), de ezzel nem igazán foglalkozom, mert mindenki azt gondol, amit akar, én pedig úgy élek és vélekedem, ahogy én akarok.

Sőt, ha olvastad a blogom elejét, a bemutatkozást, akkor tudod, hogy nekem épp az 50.-ik szülinapom hozta meg azt a bizonyos asztalra ...

Tovább Szólj hozzá

50 felett 50 év lemez B oldala

2017. sze 26.

Nyáridéző baklava, saját variációban

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Nyáridéző baklava, saját variációban

Egyszer már bevallottam , hogy mennyire imádom a baklavát. Szerencsére Rodoszon a szállodában gyakran és bőségesen kínáltak belőle, amit ki is használtam ;)

Azóta itthon is többször sütöttem. Sokféle recept kering a neten, nem könnyű kiválasztani a kedvünkre valót. Ez tipikusan az az édesség, ami ahányszor elkészíted, annyiféle lesz, vagyis nem lehet megunni.

Nemrég vettem két csomag réteslapot, de csak az egyiket használtam fel egy virslis-túrós-sajtos sós vacsi készítéséhez, hát kezdeni kellett valamit a megmaradt másik csomaggal is :D

Mivel már szépen gyűlik a folyamatosan hulló idei dió, adta magát az ötlet, legyen baklava. Amúgy is ideje volt kitalálni valami nyáridéző, hangulatjavító dolgot, hogy ellensúlyozzuk ...

Tovább Szólj hozzá

baklava szirup 70%-os étcsoki

2017. sze 23.

Kis Csacsik külön utakon

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Kis Csacsik külön utakon

Poznan és Liechtenstein

Napok óta azon agyalok, hogy mivel folytatódjon a mese.

A krétai történet is véget ért , a következő szerencsés nyaralásunk pedig még tervezés-szervezés alatt van. Persze fogok majd mesélni az újabb ötletekről, alakul már egy új, csak ránk jellemző mese, de még korai egy kicsit ;) Türelem!

Na de akkor miről írjak? Mi az a téma, ami érdekes lehet másoknak, kapcsolódik az eddigi vonalhoz, és Szerencsés Szamarakhoz méltó?

Vagy egy darabig ne írjak? Legyen inkább csend, amíg elkezdődhet az új utazós-csacsis sztori?

Szóval ahogy így törpölgettem az írni-nem-írni kérdésén, rápillantottam a kaparós térkép cikkre , és erről eszembe jutott, hogy 2016 valóban nagyon szerencsés és szokatlanul utazós volt nekünk , és minden ...

Tovább Szólj hozzá

Magyar Máltai Szeretetszolgálat Magyar Horgász Liechtenstein horgásztábor Szerencsés Szamarak kaparós térkép

2017. sze 20.

Egyszer véget ér

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Egyszer véget ér

2017.06.24. szombat

Sajnos minden jónak vége szakad egyszer, az idei jólétnek is hamar eljött az utolsó napja. :( 

Ilyenkor is mindig elgondolkozom azon, hogy az idő mennyire relatív fogalom : amikor nagyon jól érzed magad valahol, amikor egy szuper program részese vagy, akkor úgy repül, mintha valaki felgyorsította volna. De ha kínlódsz, ha nem érzed jól magad egy helyzetben, vagy nagyon várod valaminek az elérkezését (iskola vége, nyaralás kezdete :D :D :D ), akkor bezzeg ólom lábakon jár. Amikor már csak 5 perced van a vonat indulásáig, de te még a jegypénztár előtti hosszú sorban toporogsz, akkor huss, elrepül az 5 perc, de ha mondjuk a Kedvest várod randira, akkor óráknak tűnik még ez az 5 perc is. Miért van ez?

Gondolom, ...

Tovább Szólj hozzá

késés reptér check in búcsúzkodás Kréta vámvizsgálat Szerencsés Szamarak Anubis Travel Gouves az idő relatív

2017. sze 18.

Kaparós térkép - Nekem már karácsony van :D :D :D

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Kaparós térkép - Nekem már karácsony van :D :D :D

s-l1600_1.png

Megtaláltam a játékomat!!!!

Lehet, hogy ez csak nekem volt ilyen újdonság, de odavagyok érte, mint ovisok a kisvonatért!

Pár napja akadtam rá a neten: Kaparós térkép.  (Scratch map) Micsoda ötlet! Kapard le a világot.... Naná, hogy kell ilyen a hűtőnk oldalára!!!!

Elegáns, fekete alapon arany színű világtérkép, amin mindig lekaparhatjuk azt az országot, ahol már jártunk. És minél többet utazunk, annál színesebbé válik . Pont, mint az életünk ;)

travel-deluxe-world-poster-scratch-map-europe-42cmx29-7cm.jpg

Szerinted rendeltem már belőle? Hát perszeeeeeeeee!   Találtam itthon is, sok weboldal árusítja, horror áron, de szerencsére itt van nekünk a jó öreg "kínai vatera" is, ahol ugyanezt töredék pénzért lehet kapni, akár ingyenes szállítással. Úgyhogy már úton van a miénk ...

Tovább Szólj hozzá

2017. sze 16.

Idén sem maradtunk pólók nélkül ;)

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Idén sem maradtunk pólók nélkül ;)

Tavaly Rodoszon kitaláltuk, hogy minden nyaralásról egy helyi mintás pólót hozunk emlékbe. Hordható, tehát hasznos, és jó visszaemlékezni , amikor rajtunk van.

Így aztán a shoppingolások fő feladata idén is a megfelelő pólók megtalálása volt. 

Emlékszel még a rodoszi pólós sztorira ? Ott egy kicsit nehezen lettek meg a pólóink, de ez megbocsátható, hiszen az első nyaralás első pólóiról volt szó, amit nem lehet elkapkodni ;) És jól is tettük, hogy rendesen megadtuk a módját, mert a tavalyi pólók ma is fontos helyet foglalnak el a szívünkben.

Idén már egy kicsit egyszerűbben oldottuk meg a dolgot: kész pólókból választottunk. Az elsőt mindjárt a nyaralás elején, a helyi supermarketben találtuk. Egyszerű Kréta ...

Tovább Szólj hozzá

pólók Kréta Kréta térkép

2017. sze 13.

Aquapark, ahol anya is kilép a komfortzónájából

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Aquapark, ahol anya is kilép a komfortzónájából

2017.06.23. péntek

3548_advert-acqua_cretanholiday_w764_h423_cp.jpg

Korábban már meséltem, hogy az utazási iroda által szervezve nem tudtunk befizetni Aquapark programra, de ez nem tántorított el minket attól, hogy eljussunk oda.

Tudni kell, hogy a krétai Aqua Plus waterpark nem közelíthető meg autó, vagy transzfer busz nélkül, de a szállodánk előtti programszervező iroda megoldotta nekünk. 

A szokásos gyülekező ponton, a szálloda előtti kistemplomnál vett fel minket az AQUAPARK feliratú busz, majd bejárva az összes útba eső szállodát, rengeteg kanyargás és zötykölődés után tett le minket a park bejáratánál. 

Én még sosem voltam ilyen helyen, bevallom, nem is csábított igazán (gyerekkoromban sem voltam a játszótéri csúszdák szerelmese), de a gyerekekért mindent.

...

Tovább Szólj hozzá

aquapark vizicsúszda Kréta vízicsúszda Hurricane Aqua Plus Waterpark Zunami Lazy River Crazy River Black Hole

2017. sze 13.

Meghaltam, hogy önmagamra találjak

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Meghaltam, hogy önmagamra találjak

Könyvajánló

Talán csodálkozol, hogy mit keres egy utazós blogon könyvajánló, főleg, ha nem utazási témában íródott.

Mégis írok róla, mert egyrészt biztos nem véletlenül került megint a kezembe, másrészt számomra ez a könyv is utazás: a belső utazás könyve.  

Az írónő súlyos rákbetegségének köszönhetően, a halálközeli élménye során jutott olyan felismeréshez, aminek segítségével a kómából visszatérve gyorsan és teljesen meggyógyult. 

A könyvben azt is hangsúlyozza, hogy nem kell súlyos betegnek lennünk ahhoz, hogy ezt a tudást megszerezzük. Elég felismerni, hogy az örökös megfelelni vágyás, a magunkat rossznak, alkalmatlannak minősítés, és az ebből fakadó szorongás rossz irányba vezet minket, és komoly, akár ...

Tovább Szólj hozzá

könyv halálközeli élmény belső utazás Anita Moorjani Bioenergetic Kiadó

2017. sze 11.

Vigyük az egész fürdőszobát, vagy elég egy minimális pipere készlet?

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Vigyük az egész fürdőszobát, vagy elég egy minimális pipere készlet?

Mi kerüljön a bőröndbe utazáskor?

kozmetikumok_scrop.jpg

Azt hiszem, a nesszeszer tartalmát illetően háromféle utazó létezik:

  1. A maximalista, aki legszívesebben az egész fürdőszobát magával vinné, hogy véletlenül se hiányozzon semmi
  2. A minimalista, aki akár minden kedvence nélkül is útnak indul, és bízik benne, hogy a szállodában úgyis lesz mini tusfürdő és fogkrém
  3. A kettő között lavírozó praktikus fajta, aki nem bízza magát a véletlenre, de képes lemondani a fürdőszoba szekrény teljes tartalmáról

Mi a harmadik csoportba tartozunk: szeretem az alapvető pipere holmijainkat becsomagolni, de igyekszem mindenből csak a legminimálisabb mennyiséget pakolni.

Tavaly még úgy oldottam ezt meg, hogy lehetőleg már félig üres flakonokat, tubusokat csomagoltam, ami súly ...

Tovább Szólj hozzá

naptej tusfürdő bőrönd szúnyogriasztó flakonok pipere készlet utazáskor

2017. sze 10.

Integetőverseny a zötyögős kisvonaton

írta: CzidlinaIldikó HennaShanti
Integetőverseny a zötyögős kisvonaton

2017.06.22. Csütörtök

Ez a nap volt az, amikor saját szervezésű programok at csináltunk. Tudod, tavaly megfogadtuk, hogy minden nyaralóhelyen ki kell próbálnunk a helyi közlekedést, és kell önálló programot is szervezni, hogy gyakoroljuk az idegen nyelven, idegen környezetben való boldogulást.

Napokig figyeltük, hogy Krétának ezen a részén körbejár egy kisvonat (tudod, amit mi itthon Dottonak hívunk), ami tökéletes módja a környék bejárásának. Megkerestük hát a felszállási pontot, és reggeli után elsétáltunk a nem túl messze lévő kikötőbe, az indulási helyre. 

Közel 80 perc a kisvonat menetideje, ami alatt bejár hegyet-völgyet, tengerpartot. Útközben megnézhetsz mindent, ami ilyenkor érdekes lehet: a különböző ...

Tovább Szólj hozzá

piac kalauz integetés dotto Kréta Heraklion Gouves Krétai kisvonat autentikus piac

süti beállítások módosítása